100% čokoládová tabulka z organických bobů vyrobená v ČR.
Detailní popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
Ze všech bean-to-bar stovek našich Českých čoko-alchymistů mě v kontrastu světových skvostů, jež zde v mé specializované nabídce 100% tabulek najdete nejvíce oslovili Ajala, Míšina čokoláda a Herůfek. Herůfek stovka z Ugandských bobů byla nejdříve v šedé zóně, ale čím více jsme ji srovnávali na degustacích vedle jiných top stovek, tím více se projevovala její svěžest a unikátní tóny. Po tom, co ji několik degustátorů označilo za "lepší než Míšina Tanzanie" jsme už nemohli s doskladněním váhat. Jednoznačně Vás překvapí a osvěží a stane se oblíbenou tabulkou nejednoho milovníka stovek. Díky tuzemské výrobě navíc za velmi příznivou cenu.
„Jsme hrdí na to, že můžeme předávat ostatním lidem radost skrze naše sladkosti – tabulkové čokolády, čokoládové lanýže anebo dorty. To všechno však můžeme dělat jen díky ohleduplnosti, pomoci a respektu naší široké rodiny, která nás maximálně podporuje a je důležitou součástí našeho příběhu.“ -Jitka a Michal Herůfkovi
V prvé řadě jsme rodina - Jitka a Michal Herůfkovi.
Herůfek Chocolate dlouho hledali ty správné boby, díky nimž Vám chtějí ukázat, jak může chutnat 100% čokoláda v celé své kráse, ve které není ani špetka cukru. Vybrali proto boby, které pro ně pěstují vybraní farmáři v africké Ugandě v oblasti kolem národního parku Semuliki. Kakaové boby od farmářů vykupuje za férové ceny sociální podnik Latitude Trade Cacao ((certifikovaná B Corporation). Ten se poté stará o kompletní posklizňové zpracování - centrálně boby fermentuje a suší. Díky tomu je zaručena konzistentní kvalita. Boby pro tuto čokoládu pochází ze sklizně roku 2020/2021.
,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´
,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Uganda
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2540 kJ/617 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 9 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,01g
Aroma profil: kakao, med a banány
Origin Story: | Semuliki Forest (Uganda) |
---|---|
Rok sklizně bobů: | 2020/2021 |
Oblast sklizně bobů: | Bundibugyo, Uganda, Afrika |
Původ kakaových bobů: | směs od 1000+ malofarmářů z oblasti |
Způsob fermentace bobů: | centrální – zajišťuje organizace Latitude Trade Cacao |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario, Forastero |
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jsme hrdí na to, že můžeme předávat ostatním lidem radost skrze naše sladkosti – tabulkové čokolády, čokoládové lanýže anebo dorty. To všechno však můžeme dělat jen díky ohleduplnosti, pomoci a respektu naší široké rodiny, která nás maximálně podporuje a je důležitou součástí našeho příběhu.“ -Jitka a Michal Herůfkovi
V prvé řadě jsme rodina - Jitka a Michal Herůfkovi.