100% BIO čokoládová tabulka - Kuná.
Detailní popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
"Single origin" 100% Kuná je vyrobená "od bobů po tabulku" z kakaa Arriba z Rio Verde v Esmeraldasu v severním Ekvádoru.
Jemná, plná tabulka s pomalým nástupem chutí a s tóny tabáku, rozinek a lékořice. Kuná je značka ekvádorské společnosti FreshCosta, která má pozoruhodnou sociální politiku. Fair trade ve společnosti Kuná znamená opravdovou sociální odpovědnost - pevně zakotvenou v celém konceptu jejich produkce čokolád. Dobré životní podmínky producentů, vytváření pracovních míst a pěstování vysoce kvalitního kakaa jsou základními pilíři.
Kuná získala jako blesk z nebes již na své první výstavě na El Salon del Cacao y Chocolate Ecuatoriano v roce 2012 v Guayaquilu hned hlavní cenu a predikát „nejlepší čokoláda v Ekvádoru“. Nejen jedinečná chuť, ale také celý výrobní proces, který staví do popředí sociální zapojení a ekologické standardy, činí z této čokolády vítěze.
Každá tabulka obsahuje detailní a transparentní informace o její výrobě. Obal je vyroben z odpadních produktů cukrové třtiny.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
HMOTNOST: 60 g (2x30g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, kakaové máslo. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství EC-BIO-141. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy mléka, arašídů a ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2855 kJ/682 kcal
Tuky 55 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
Sacharidy 32 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,0g
Aromatický profil: tabák, rozinky a lékořice
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kuná získala jako blesk z nebes již na své první výstavě na El Salon del Cacao y Chocolate Ecuatoriano v roce 2012 v Guayaquilu hned hlavní cenu a predikát „nejlepší čokoláda v Ekvádoru“. Nejen jedinečná chuť, ale také celý výrobní proces, který staví do popředí sociální zapojení a ekologické standardy, činí z této čokolády vítěze.
Každá tabulka obsahuje detailní a transparentní informace o její výrobě. Obal je vyroben z odpadních produktů cukrové třtiny.