100% Omnom (bez přísad) Peru 60g

100% čokoládová tabulka Omnom od tvůrců z Islandu.

Položka byla vyprodána…
189 Kč 164,35 Kč bez DPH
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Kód: 85
100% Omnom (bez přísad) Peru 60g

Detailní popis produktu

US Omnom Chocolate

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´

100% kakaová tabulka z Peruánského kakaa - sametová, s ovocnými tóny papáji a pečeného vlašského ořechu.

Vůně, chuť a struktura jsou stále bohaté na tóny tropického ovoce, jako je papája a citrusové plody, ale s přidaným nádechem kardamomu a hřebíčku

Jen málo výrobců čokolády na světě má to potěšení vyrábět čokoládu z těchto vzácných bobů. Proto je pro nás naprostou ctí, že můžeme Gran Nativo Blanco použít pro naši 100% čokoládu Peru.

Jedná se o prémiovou 100% kakaovou tabulku a to zcela bez aditiv. V názvu těchto výrobků se neobjeví slovo ,,čokoláda,, protože ze zákona se čokoládou smí nazývat pouze takový výrobek, ve kterém jsou obsaženy sladidla. 

 Pro mnohé z Vás bude hlavním důvodem konzumace 100% ,,čokolády,, právě její originální chuť, avšak toto je jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa na člověka. Po delším čase ochutnávání ,,stovkových,, čokolád se preference chutí mění. 

Doporučujeme dohledat si složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných zdrojů, protože zde nemohou být uváděna mnohá fakta kvůli legislativě EU.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Nezapomínejte, že prémiové tabulky čokolády se nechávají rozpustit po malých kouscích v ústech. Rozvíjející se tóny, které jsou specifické a jiné pro každou tabulku, jsou velmi pestré dle původu bobů, ze kterých se kakaové tabulky vyrábějí. Velmi také záleží na typu zpracování bobů.

 

HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Peru
VYROBENO: Island

SLOŽENÍ: Gran Nativo Blanco kakaové boby z Peru, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 100 %. Navrženo a vyrobeno na Islandu v zařízení, které zpracovává lepek, ořechy a mléčné výrobky.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2672 kJ/648 kcal
Tuky 60 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
Sacharidy 11 g
z toho cukry 0 g

Vláknina 14 g
Bílkoviny 9 g
Sůl 0,04 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

US Omnom Chocolate

OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´

Islandský jedinečný ekosystém je bohatý na sopečnou půdu, bažiny, popel a endemické rostliny, které lze kreativně zpracovat na přísady - tyto islandské prvky jsou součástí DNA Omnomu. Island je místem, kde je možné všechno; Omnom tento postoj přijímá a zaujímá. Omnom design je jedinečně barokní a minimalistický, inspirovaný fantastickými tvory, surrealismem, pop-artem a současným severským architektonickým designem. Jeho bestiář vizuálně definuje Omnom i obsah pod jeho obalem. Na rozdíl od většiny tradičních čokoládových tabulek, Omnom čokoláda není rozdělena na čtverečky, ale spíše na geometrické střepy. Ručně vyráběnou na Islandu a v malých dávkách, nabízí Omnom prémiovou čokoládu jednoho původu a nejvyšší kvality.

Společnost Omnom, kterou vytvořili dva přátelé v islandském Reykjavíku v roce 2013, vede vášnivý kuchař Kjartan Gíslason a podnikatel Óskar Þórðarson. Společnost Omnom vyrábí malosériovou čokoládu typu „od bobu po tabulku“ s použitím nejlepších kakaových bobů pocházejících z celého světa. U této tabulky z Peru.

Jako kuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku a Švédsku. Vášnivý za kulturou jídla, ho přirozená spřízněnost s dezerty postupně vedla k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar, nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu (single origin) ale brzy také experimentoval s unikátními příchutěmi a strukturami dosaženými v malých sériích. Spolu s jeho přítelem z dětství Þórðarsonem jako duo založili skromnou produkční kakaovou laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a brand Omnom se zrodil.

Posláním společnosti Omnom je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Každá surovina se získává individuálně s péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Udržitelnost začíná sledovatelností: Společnost Omnom nakupuje přísady přímým obchodem, aby kontrolovala sociální, environmentální a ekonomický dopad svých nákupů.