100% čokoládové pecky z Francie.
Detailní popis produktu
Pecky prémiové ,,Bean to bar´´ 100% čokolády od Weiss z Francie mají květinovo-oříškové tóny a velmi lahodnou chuť takřka bez hořkosti jinak dost obvyklé u 100% čokolád. Velmi jemná a intenzivní s plnou chutí kakaa. Ekonomické balení ve formě peckových kapiček, určených především do profi receptů a kuchyně na přípravu různých výtvorů a/nebo pro jedince s větší spotřebou kvalitní vysokoprocentní čokolády.
Všechno začalo v roce 1882, kdy Eugène Weiss, mladý cukrář z Alsaska, otevřel svůj butik v Saint-Etienne, centru cukrovinek. Ve 20. letech 20. století bylo toto město domovem asi 25 čokoládoven, které vyráběly více než 10% veškeré čokolády ve Francii. Jak popsat tuto drahou Eugène? Eugène byl vášnivý pro podivnou alchymii chuti - magický proces, který přeměňuje výběrové kakaové boby na luxusní čokoládu a chutné pralinky. Eugène Weiss byl synem vinaře, ale přešel do delikátního řemeslného umění nákladání s kakaovými boby a vybíral vždy jen ty s nejslibnějšími aromatickými profily (stejně je tomu i u této líbezné 100% čokoládové tabulky).
Weiss vždy experimentoval s boby různého původu jako jeho otec se svými víny, aby vytvořil nové harmonie unikátních chutí. Jeho neustálé hledání toho nejlepšího znamenalo, že se nespokojil s ničím jiným než s relativní ,,dokonalostí´´ a tak vyrobil i extrémně kvalitní produkt Le Haut Chocolat®. Jeho dílna se stala příliš stísněnou a v roce 1907 se přestěhoval do nové továrny, kde se začal soustředit na odvětví, které bylo tou dobou v Saint-Etienne teprve prozkoumáváno: Výroba luxusních tabulkových čokolád a prodej gurmánským profesionálům. Průkopník Le Haut Chocolat® tak prokázal obrovskou schopnost tvořivosti ve které firma pokračuje dodnes..
“Bean to Bar” AKA výraz „od bobů po tabulku“ je ve světě čokolády momentálně pojmem a Weiss je předním zastáncem tohoto přístupu! Zahrnuje řízení celého výrobního procesu od kakaovníku až po hotový produkt a razí tuto cestu více než 130 let. Od čištění kakaových bobů až po prezentaci báječných čokoládových tabulek a produktů v luxusních krabičkách se vše děje v naší továrně na čokoládu v Saint-Etienne. Čokolády Weiss jsou 100% vyrobeny ve Francii pomocí naší jedinečné savoir-faire, která byla v roce 2014 odměněna štítkem Living Heritage Company (EPV), který uznává francouzskou řemeslnou odbornost.
Výběr ušlechtilých surovin je naše další tajemství - bez dobrých ingrediencí nemůžete udělat dobrou čokoládu. Samozřejmě garantujeme, že všechny naše čokolády jsou vyrobeny ze 100% čistého kakaa z prémiových bobů. Naše luxusní kakao pochází z devíti různých míst. Každá naše přísada je vybírána s největší péčí. Neustále hledáme ty nejlepší boby, abychom rozšířili náš chuťový repertoár, vymýšleli nové čokoládové požitky a neustále uspokojovali naše vážené zákazníky.
***
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní stovky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýká jako jídlo. Po malých kouscích se nechává rozpustit v ústech a na jazyku (cumlá se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Francie
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2490 kJ/604 kcal
Tuky 53,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 31,7 g
Sacharidy 5,5g (většina jako vláknina)
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 14,8 g
Sůl 0,01g
Odrůda kakaa: Blend
Aromatický profil: intenzivní síla kakaa s ořechy, květiny, samet
BEZLEPKOVÉ. Může obsahovat stopy mléka, oříšků, sezamu, sóji a vajec.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Všechno začalo v roce 1882, kdy Eugène Weiss, mladý cukrář z Alsaska, otevřel svůj butik v Saint-Etienne, centru cukrovinek. Ve 20. letech 20. století bylo toto město domovem asi 25 čokoládoven, které vyráběly více než 10% veškeré čokolády ve Francii. Jak popsat tuto drahou Eugène? Eugène byl vášnivý pro podivnou alchymii chuti - magický proces, který přeměňuje výběrové kakaové boby na luxusní čokoládu a chutné pralinky. Eugène Weiss byl synem vinaře, ale přešel do delikátního řemeslného umění nákladání s kakaovými boby a vybíral vždy jen ty s nejslibnějšími aromatickými profily (stejně je tomu i u této líbezné 100% čokoládové tabulky).
Weiss vždy experimentoval s boby různého původu jako jeho otec se svými víny, aby vytvořil nové harmonie unikátních chutí. Jeho neustálé hledání toho nejlepšího znamenalo, že se nespokojil s ničím jiným než s relativní ,,dokonalostí´´ a tak vyrobil i extrémně kvalitní produkt Le Haut Chocolat®. Jeho dílna se stala příliš stísněnou a v roce 1907 se přestěhoval do nové továrny, kde se začal soustředit na odvětví, které bylo tou dobou v Saint-Etienne teprve prozkoumáváno: Výroba luxusních tabulkových čokolád a prodej gurmánským profesionálům. Průkopník Le Haut Chocolat® tak prokázal obrovskou schopnost tvořivosti ve které firma pokračuje dodnes..