100% Special Reserve (s čerstvě lisovaným kakaovým máslem) Goodnow farms 55g
"Nejlepší stovka v USA". Oceněná zlatem. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.
Detailní popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka ze zvláštní rezervy a zcela bez aditiv.
Tvůrci této speciální 100% kakaové tabulky z Goodnow farms v USA si sami lisují čerstvé ,,single origin´´ kakaové máslo. Jejich peruánské kakaové boby Ucayali, z nichž je tato tabulka i kakaové máslo v ní, obsahují úžasné čerstvé tóny zelených hroznů, citrónové trávy a broskve. Komplexní a intenzivní tabulka z peruánských kakaových bobů, pečlivě doplněná ručně lisovaným čerstvým kakaovým máslem jednoho původu. Kakao pochází ze zvláštní rezervy a proto je výrobek silně limitovanou a drahou edicí. Tento vzácný kakaový výtvor byl mj. oceněn zlatou medailí na international chocolate awards a označen za "nejlepší stovku v USA".
Odborná fermentace bobů a sušení
Malí rodinní farmáři kakaa v povodí řeky Ucayali přivážejí své ještě vlhké kakao (často lodí!) do nového fermentačního a sušícího zařízení postaveného společností Ucayali River Cacao, kde jim je vyplácena prémie za jejich úžasné boby. Přestože je zařízení uprostřed džungle, je optimalizováno tak, aby umožňovalo přesnou kontrolu nad procesy fermentace a sušení, které jsou nesmírně důležité pro vývoj chuti. Kakao je pak pečlivě tříděno ve speciální třídicí jednotce, což zajišťuje, že dostáváme ultra kvalitní boby, které jsou připraveny k pražení a dalším postupům až po tabulku.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
HMOTNOST: 55 g
ZEMĚ PŮVODU: Peru (Ucayali) Vyrobeno: USA
SLOŽENÍ: Kakaové boby jednoho původu, čerstvě lisované kakaové máslo jednoho původu (Ucayali). Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 55 G (jednu tabulku/serving size - dle originální USA etikety):
Energetická hodnota
300 kcal
Tuky 20 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Sacharidy 24 g (z toho vláknina 11g)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 7 g
Sodík 15mg
Bezlepkové
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vášeň pro SKVĚLOU ČOKOLÁDU z AMERIKY
Poprvé jsme objevili řemeslnou čokoládu v Los Angeles. Neuvěřitelné příchutě, které jsme v těchto tabulkách ochutnali, zcela změnily naše myšlení o čokoládě a poslali nás na vlastní cestu stát se výrobci čokolády jednoho původu.
Často se nás ptáte „proč jediný původ?“ - SINLE ORIGIN čokoláda? A odpověď je jednoduchá - podobně jako káva, různé kakaové boby mají různé příchutě. Použitím bobů pocházejících pouze z jedné farmy nebo oblasti dokážeme specifikovat a zachovat výrazné chuťové vlastnosti daných bobů. Objevování těchto příchutí je jednou z hlavních radostí z výroby (a jezení!) čokolády jednoho původu :)
Strávili jsme spoustu času na farmách po celé Latinské Americe hledáním těch nejchutnějších bobů osobně a navázali jsme přímé vztahy s farmáři, kteří je pěstují a sklízejí. Díky přímému jednání s farmáři jsme schopni zajistit, že dostanou spravedlivou cenu za své kakao a také to, že zemědělské postupy, které používají, jsou udržitelné.
Všechny naše čokolády se vyrábějí zde na naší 225 let staré farmě v Sudbury v Massachusetts. Začínáme s kakaovými boby a cukrem a každý krok procesu výroby čokolády provádíme interně, včetně pečlivého zabalení každé tabulky ručně.
Věříme, že skvělá čokoláda je „bean to bar“, protože příchutě a tóny, které jsou v ní patrné, odrážejí příchutě skryté v původních bobech nejlépe. Proces, jak toho dosáhnout, je extrémně časově a pracovně náročný, ale věříme, že to všechno stojí za to.
Jsme na naši čokoládu velmi hrdí a doufáme, že ji budete jíst stejně rádi, jako ji my vyrábíme. Vracejte se prosím pravidelně, protože budeme pravidelně přidávat vzrušující nové oblasti a příchutě!
Tom a Monica