Mléčná 42% čokoláda - Krémová mléčná čokoláda se 2 velkými sušenkami z ovsa a mandlí. Sušenky jsou okořeněné pomerančovou kůrou, zázvorem, skořicí a špetkou islandské mořské soli.
Detailní popis produktu
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Vzpomínáte na svátky svého dětství? Vsadíme se, že první, co se vám vybaví, je sklenice dobrého mléka a chutná perníková sušenka.
Je to pravděpodobně jedna z nejdelších svátečních tradic a žádné Vánoce bez ní by nebyly stejné. Vyzkoušeli jsme, jak připravit dokonalé kořeněné cukroví. Trefili jsme se do černého díky ovesným vločkám, spoustě zázvoru, skořici, pomerančové kůře a špetce kajenského pepře. Skoro to cítíte, že?
Složení: Složení: bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, sušené mléko z Islandu, bio kakaové boby z Madagaskaru, emulgátor (slunečnicový lecitin),
Ovesné sušenky: margarín (palmový olej, řepkový olej, kyselina citronová(E330), emulgátor(E471), antioxidant (E306,E304), barvivo(E160a)) pšeničná mouka, cukr, oves, vejce, mandlová mouka, sušená syrovátka, máslo, pomerančová kůra,hřebíček, sůl, kajenský pepř, zázvor, dextrozový cukr, prostředek na úpravu mouky(E300))
Obsahuje minimálně 42 % kakaové sušiny.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2854kJ/ 682 kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 51g
z toho cukry 44 g
Vláknina: 6 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 1,5 g
Navrženo a vyrobeno v zařízení, které zpracovává ořechy, mandle, mléčné výrobky a lepek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Islandský jedinečný ekosystém je bohatý na sopečnou půdu, bažiny, popel a endemické rostliny, které lze kreativně zpracovat na přísady - tyto islandské prvky jsou součástí DNA Omnomu. Island je místem, kde je možné všechno; Omnom tento postoj přijímá a zaujímá. Omnom design je jedinečně barokní a minimalistický, inspirovaný fantastickými tvory, surrealismem, pop-artem a současným severským architektonickým designem. Jeho bestiář vizuálně definuje Omnom i obsah pod jeho obalem. Na rozdíl od většiny tradičních čokoládových tabulek, Omnom čokoláda není rozdělena na čtverečky, ale spíše na geometrické střepy. Ručně vyráběnou na Islandu a v malých dávkách, nabízí Omnom prémiovou čokoládu jednoho původu a nejvyšší kvality.
Společnost Omnom, kterou vytvořili dva přátelé v islandském Reykjavíku v roce 2013, vede vášnivý kuchař Kjartan Gíslason a podnikatel Óskar Þórðarson. Společnost Omnom vyrábí malosériovou čokoládu typu „od bobu po tabulku“ s použitím nejlepších kakaových bobů pocházejících z celého světa. U této tabulky z Peru.
Jako kuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku a Švédsku. Vášnivý za kulturou jídla, ho přirozená spřízněnost s dezerty postupně vedla k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar, nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu (single origin) ale brzy také experimentoval s unikátními příchutěmi a strukturami dosaženými v malých sériích. Spolu s jeho přítelem z dětství Þórðarsonem jako duo založili skromnou produkční kakaovou laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a brand Omnom se zrodil.
Posláním společnosti Omnom je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Každá surovina se získává individuálně s péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Udržitelnost začíná sledovatelností: Společnost Omnom nakupuje přísady přímým obchodem, aby kontrolovala sociální, environmentální a ekonomický dopad svých nákupů.