45% BRANCO - Feitoria do Cacao 50g EXP

Akční cena, minnimální trvanlivost 11.2022

standardní cena: 189 Kč –42 % 109 Kč 94,78 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1684
45% BRANCO - Feitoria do Cacao 50g EXP
feitoria do cacao 45
Akce Expirace
189 Kč –42 %

Detailní popis produktu

Souostroví Azory se nachází na severovýchodě Atlantského oceánu, asi 2000 km západně od Pyrenejského poloostrova. Země je sopečná a podnebí je mírné, s atlantickým deštěm, který zalévá jeho pastviny po celý rok. Tyto přírodní podmínky poskytují výjimečnou kvalitu azorského mléka.

Feitoria do Cacao vytvořila originální recepturu na bílou čokoládu pro zvýraznění jedinečné chuti mléka z Azorských ostrovů, kombinuje přírodní kakaové máslo s velmi nízkým množstvím cukru, bez dochucovadel a emulgátorů (jako všechny čokolády naší značky) . Sladké, ale vyvážené, kde můžete ocenit bohatost a čistou chuť Azorského mléka ve formě tablet.

Tato čokoláda by také dělala skvělou společnost ke kávě, intenzivnímu černému/zelenému čaji.

Hmotnost : 50g

Složení :
Kakaové máslo, sušené odstředěné mléko , sušené plnotučné mléko (původ: Portugalsko / Azory) a třtinový cukr.

Minimální obsah kakaa : 45 %

*Může obsahovat stopy ořechů.

 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie 2574/620 kJ/kcal
Tuky 48 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 32,3 g
Sacharidy 37,6 g
    z toho cukry 34,4 g
Vláknina 2 g
Bílkoviny 8,4 g
Sůl 0,31 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
FEITORIA DO CACAO
Ateliér CriollaS-1-4

Tomoko Suga vlevo (generální ředitel) a Sue Tavares vpravo (výrobce čokolády)

Značka FEITORIA DO CACAO vznikla po cestě na Svatý Tomáš a Princův ostrov dvěma zakladateli společnosti – Tomoko Suga a Sue Tavares. Na Svatém Tomáši a Princově ostrově jsme měli možnost navštívit několik kakaových plantáží (Roças) a kontaktovat přímo lidi, kteří kakao produkují. Při návštěvách, které jsme měli tu čest dělat, nám bylo ukázáno, jak se kakao zpracovává, až se dostane do rukou výrobců čokolády po celém světě. Nejen, že jsme se dozvěděli celý proces, ale také nám byl ukázán skromný a hořký život pěstitelů kakaa, který se v žádném případě nepodobá obrazu, jaký máme o čokoládě: sladké a bohaté. Byl to pro nás velký šok. Prostřednictvím tohoto přímého kontaktu jsme si uvědomili, jak důležité je přispět ke snížení rozdílů a ekonomických propastí mezi pěstiteli kakaa a výrobci čokolády. Proto jsme rok pečlivě studovali a absolvovali mnoho školení pro profesionální výrobce čokolády a práci s boby, prováděli jsme testy a experimenty s kakaem z různých zemí, až jsme dospěli k produktům, které se zaměřují na jedinečný a zvláštní charakter, který nám každý Terroir jednotlivých bobů může nabídnout. Respektujeme single origin povahu a věnujeme pozornost každému detailu v procesu výroby čokolády: čokoládu vyrábíme z kakaových bobů v mikrošaržích, výhradně Bean-to-Bar. Zároveň přinášíme na portugalský trh unikátní produkt, protože jsme průkopníkem v tomto druhu čokolády u nás, a přispíváme k tomu, co nás namotivovalo od začátku projektu: platíme férovou cenu, velmi nad rámec na domácím trhu, za suroviny, které používáme a přispíváme tak stejnou měrou k motivaci producentů kvalitního kakaa, jehož cena je úměrná jejich snaze a nasazení. Vyhrává tak čokoláda a také my všichni, kdo se podílíme na její tvorbě nebo ji ochutnáme.

V Portugalsku chceme změnit představu čokolády jakožto jednoduché sladkosti pro děti: je to totiž potrava od bohů a pro všechny věkové kategorie!

Od roku 2017 získávají čokolády Feitoria do Cacao mezinárodní uznání za nejprestižnější ocenění v tomto odvětví.