Kolekce INNOVATIONS - vytvořena za účelem objevování nových a exotických čokoládových zážitků.
Naše rostlinná alternativa mléčné čokolády. Vyrobena z bezlepkového ovsa, který poskytuje hladkou, máslovou bohatost praženého ovsa s hořkou čokoládou Solomon Islands Single-Estate, čímž vzniká bohatá krémová alternativa mléčné čokolády.
Detailní popis produktu
Vzdálené ostrovy jižního Pacifiku a Oceánie jsou součástí takzvaného „ohnivého kruhu“: kruhu 452 sopek obklopujících oceán. To je místo, kde roste "firetree" neboli kakaovník s jeho plamenem zbarvenými lusky. Firetree kakaovníkům se daří na bohaté porézní sopečné půdě, která se nachází na těchto ostrovech. Ale půda je jen začátek firetree příběhu.
V roce 2017 se David Zulman a Martyn O’Dare, kteří mají dlouhou tradici v čokoládovém průmyslu, spojili s Aidanem Bishopem a zahájili vlastní projekt s názvem Firetree Chocolate. Malé šarže kakaových bobů jednoho původu (single origin) pocházející ze vzdálených ostrovů v kruhu ohně. Název Firetree Chocolate dává perfektní smysl, pokud jde o jejich vulkanický původ a skutečnost, že použité kakaovníky plné jasně červených, oranžových a žlutých lusků mohou z dálky připomínat strom v ohni. Všechny jejich čokolády neobsahují ani stopy ořechů či laktózy. Také jsou halal, košer a vegan.
,,Místo jednání s našimi farmáři prostřednictvím agentů jdeme osobně přímo k nim. Vystřižením prostředníka získají zemědělci více za svou tvrdou práci a kvalitu. Platíme značnou prémii nad tržní sazbu, což dává našim farmářům šanci lépe zajistit své rodiny a zavázat se k vysokým zemědělským standardům, které vytvářejí úžasné kakao. Je hned několik důvodů, proč rádi platíme tuto prémii. Zaprvé proto, že věříme, že pokud chcete čokoládu s nadřazenou chutí a kvalitou, musíte být zkrátka připraveni si za ni připlatit. Zadruhé to znamená, že si zemědělci mohou dovolit udržovat vysoké etické a udržitelné standardy a přitom stále starat o své rodiny. A hlavně nám to umožňuje vzájemně se dohodnout na nekompromisní kvalitě bobů.´´
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Složení:
Nerafinovaný cukr, kakaové máslo, sušené ovesné mléko, rýžová mouka, čokoláda Šalamounovy ostrovy, kakaový prášek, rostlinný olej, emulgátor, slunečnicový lecitin, přírodní aromata.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vzdálené ostrovy jižního Pacifiku a Oceánie jsou součástí takzvaného „ohnivého kruhu“: kruhu 452 sopek obklopujících oceán. To je místo, kde roste "firetree" neboli kakaovník s jeho plamenem zbarvenými lusky. Firetree kakaovníkům se daří na bohaté porézní sopečné půdě, která se nachází na těchto ostrovech. Ale půda je jen začátek firetree příběhu.
V roce 2017 se David Zulman a Martyn O’Dare, kteří mají dlouhou tradici v čokoládovém průmyslu, spojili s Aidanem Bishopem a zahájili vlastní projekt s názvem Firetree Chocolate. Malé šarže kakaových bobů jednoho původu (single origin) pocházející ze vzdálených ostrovů v kruhu ohně. Název Firetree Chocolate dává perfektní smysl, pokud jde o jejich vulkanický původ a skutečnost, že použité kakaovníky plné jasně červených, oranžových a žlutých lusků mohou z dálky připomínat strom v ohni. Všechny jejich čokolády neobsahují ani stopy ořechů či laktózy. Také jsou halal, košer a vegan.
,,Místo jednání s našimi farmáři prostřednictvím agentů jdeme osobně přímo k nim. Vystřižením prostředníka získají zemědělci více za svou tvrdou práci a kvalitu. Platíme značnou prémii nad tržní sazbu, což dává našim farmářům šanci lépe zajistit své rodiny a zavázat se k vysokým zemědělským standardům, které vytvářejí úžasné kakao. Je hned několik důvodů, proč rádi platíme tuto prémii. Zaprvé proto, že věříme, že pokud chcete čokoládu s nadřazenou chutí a kvalitou, musíte být zkrátka připraveni si za ni připlatit. Zadruhé to znamená, že si zemědělci mohou dovolit udržovat vysoké etické a udržitelné standardy a přitom stále starat o své rodiny. A hlavně nám to umožňuje vzájemně se dohodnout na nekompromisní kvalitě bobů.´´