Tmavá 65%mléčná čokoláda vyrobená z bio tanzanských kakaových bobů a isladského mléka
Aroma profil: karamel, hrušky, brownies
Detailní popis produktu
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Složení: Bio kakaové boby z Tanzanie, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, islandské sušené plnotučné mléko, emulgátor (slunečnicový lecitin).
Obsahuje minimálně 65 % kakaové sušiny.
Celkem bio: 89,7 %. IS-LIF-01
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2410kJ/ 582 kcal
Tuky 45 g
z toho nasycené mastné kyseliny 27 g
Sacharidy 30g
z toho cukry 29 g
Vláknina: 13 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,2 g
Navrženo a vyrobeno v zařízení, které zpracovává ořechy, mandle, mléčné výrobky a lepek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Islandský jedinečný ekosystém je bohatý na sopečnou půdu, bažiny, popel a endemické rostliny, které lze kreativně zpracovat na přísady - tyto islandské prvky jsou součástí DNA Omnomu. Island je místem, kde je možné všechno; Omnom tento postoj přijímá a zaujímá. Omnom design je jedinečně barokní a minimalistický, inspirovaný fantastickými tvory, surrealismem, pop-artem a současným severským architektonickým designem. Jeho bestiář vizuálně definuje Omnom i obsah pod jeho obalem. Na rozdíl od většiny tradičních čokoládových tabulek, Omnom čokoláda není rozdělena na čtverečky, ale spíše na geometrické střepy. Ručně vyráběnou na Islandu a v malých dávkách, nabízí Omnom prémiovou čokoládu jednoho původu a nejvyšší kvality.
Společnost Omnom, kterou vytvořili dva přátelé v islandském Reykjavíku v roce 2013, vede vášnivý kuchař Kjartan Gíslason a podnikatel Óskar Þórðarson. Společnost Omnom vyrábí malosériovou čokoládu typu „od bobu po tabulku“ s použitím nejlepších kakaových bobů pocházejících z celého světa. U této tabulky z Peru.
Jako kuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku a Švédsku. Vášnivý za kulturou jídla, ho přirozená spřízněnost s dezerty postupně vedla k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar, nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu (single origin) ale brzy také experimentoval s unikátními příchutěmi a strukturami dosaženými v malých sériích. Spolu s jeho přítelem z dětství Þórðarsonem jako duo založili skromnou produkční kakaovou laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a brand Omnom se zrodil.
Posláním společnosti Omnom je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Každá surovina se získává individuálně s péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Udržitelnost začíná sledovatelností: Společnost Omnom nakupuje přísady přímým obchodem, aby kontrolovala sociální, environmentální a ekonomický dopad svých nákupů.