67% speciální Litevská čokoláda s soursopem.
Detailní popis produktu
Plně zralé ovoce je velmi měkké, šťavnaté a specifické sladkokyselé chuti, která harmonizuje s tmavou čokoládou z Bolívie.
Láhevník ostnitý (Annona muricata), česky též anona ostnitá, anona měkkoostenná nebo láhevník měkkoostenný, je ovocný strom z čeledi láhevníkovité. Plod nebo případně i celá rostlina se lidově nazývá quanabana, gunabana, guanaban, velký či ostnitý corossol, ostnitý cachiman, graviola nebo soursop.
Zdravá nemusí být nudná a tato zázračná čokoláda to při skoro 70% dokazuje. Ovoce si určitě zaslouží pozornost vybíravého milovníka čokolády, který má v úmyslu žít dlouhý, silný a příjemný život.
Chocolatier Domantas Uzpalis říká: "Pro mě se koncept rovníkové kolekce skládá z použití ingrediencí, které pocházejí z jednoho ekosystému. Protože voda, země, minerály ekosystému činí rostliny živými. A je neodmyslitelné, že živé věci, které rostou společně, také lépe chutnají společně.
Každá čokoláda z této kolekce je vyrobena výhradně z ingrediencí z prostředí rovníku, který obklopuje naši zemi. S jasnými, intenzivními příchutěmi, které se mísí s lokální tropickou čokoládou.
Přátelé, skočte na palubu pro dobrodružství v džungli!"
Kakaové boby, které Domantas používá, pocházejí z El Ceibo z Bolívie.
HMOTNOST: 57 g
ZEMĚ PŮVODU: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao* (67%), třtinový cukr*, čisté kakaové máslo*, soursop*(7%). *divoké nebo přírodní zemědělství! Může obsahovat stopy mléka, arašídů, oříšků a pšenice. Obsah kakaové sušiny 67%.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2313 kJ / 551 kcal
Tuky 33,25 g
z toho nasycené mastné kyseliny 18 g
Sacharidy 51 g
z toho cukry 34 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl 285mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita.
Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to Vám chci osobně poděkovat. “
Domantas Užpalis
O Domantasově Naïve
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toť vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.