70% Hořká čokoláda BRÜNNERLING Alter apfel- Martin Mayer 70g

Oceněná zlatem - Hořká čokoláda s jableky odrůdy "Brünnerling" - 70 % obsahu kakaa. 

149 Kč 129,57 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1536
70% Hořká čokoláda BRÜNNERLING Alter apfel- Martin Mayer 70g
BRÜNNERLING Martin Mayer 70%
Novinka Tip Extra

Detailní popis produktu

Zur Startseite wechseln

 

Odrůda Brünnerling je typickou hornorakouskou odrůdou jablek a v lučních sadech se vyskytuje již od roku 1600.
Toto hospodářské jablko získáváme z lučních sadů v našem nejbližším okolí a zpracováváme ho na mimořádně jemnou jablečnou náplň.

Chuťový zážitek dotváří jablečná pálenka od Martina Schossera, která byla 6 let skladována v dubových sudech.

Tato čokoláda je výsledkem výzkumné spolupráce s Univerzitou aplikovaných věd ve Welsu, jejímž cílem bylo dosáhnout vysokého obsahu polyfenolů v hotové čokoládě.

Díky této výzkumné spolupráci jsme v roce 2012 získali Cenu Rudolfa Traunera!

Složení: JEMNÁ ČOKOLÁDA (KAKAOVÁ HMOTA, CUKR, KAKAOVÉ MÁSLO, VANILKA), JABLKA 14 %, CUKR, MÁSLO, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, KAKAOVÉ MÁSLO, JABLEČNÁ PÁLENKA // KAKAO: MINIMÁLNĚ 70 % // MŮŽE OBSAHOVAT STOPY OŘECHŮ A SÓJI.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2021 kJ/483 kcal
Tuky 33 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 35 g 
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0,1g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zur Startseite wechseln

Nápad Martina Mayera vyrábět nyní čokoládu z bobů nebyl překvapením. Je to člověk, který chce přijít věcem na kloub. Potřebné know-how získal během svého vzdělání v oboru cukrář a při práci v renomovaných podnicích jako šéfcukrář.

Martin Mayer jako gurmán vždy hledá neobvyklé nebo zapomenuté chutě. Jeho tvůrčí talent je důležitou součástí úspěchu jeho čokoládové manufaktury.

PŘÍMÝ ZDROJ

Přímým získáváním kakaových bobů si transparentně zajišťujeme dodávky kakaa prvotřídní kvality. Spolupracujeme přímo s pěstiteli kakaa a odpovědnými vývozci po celém světě, abychom trvale zaručili dodávky kakaových bobů nejvyšší kvality. Společně se snažíme vytvořit transparentní dodavatelský řetězec, který maximalizuje hodnotu pro zemědělce a má udržitelný dopad na pozitivní rozvoj zemí původu.

Naše práce se vyznačuje přímou vazbou na zdroj surovin. Zpracováváme ovoce z vlastních sadů a udržujeme úzké kontakty s družstvy v zemích původu kakaa.

VYRÁBÍME ČOKOLÁDU
Pokud stejně jako my získáváte suroviny z bezprostředního okolí manufaktury, nemůžete se spokojit s pouhým nákupem čokolády. Chceme se přiblížit duši čokolády, abychom zachovali chuť vynikajících kakaových bobů až do hotové tabulky. Proto si čokoládu vyrábíme sami. Boby jsou ručně sbírané a šetrně pražené. Až do okamžiku, kdy se rozvine jejich maximální aroma. Od té doby musíme být trpěliví. Naše čokolády single origin se melou nejméně 96 hodin - ano, celé čtyři dny - tradičním způsobem na žulových kamenech.


Mletí kakaových bobů na kameni je pravděpodobně nejoriginálnější způsob výroby čokolády. Domorodí obyvatelé Latinské Ameriky melou kakaové boby s kořením v tzv. molinos již po staletí. Pokračujeme v této staré tradici a používáme kamenný mlýn, ve kterém se čokoláda jemně mele pomocí dvou těžkých žulových válců. Po dobu 96 hodin se může optimálně rozvinout aroma: sníží se rušivé kyseliny a třísloviny a vytvoří se jemná struktura. Tímto způsobem se získá jemná, nepříliš hořká čokoláda.

Pro náplň našich čokolád a pralinek používáme nejraději staré odrůdy ovoce ze sadů nebo divoký sběr z Hausruckviertelu. U jablek se jedná o odrůdy Brünnerling, Weberbartl a Cox Orange. Naším "favoritem" mezi hruškami je Landlbirne s výraznou trpkou chutí. Hodnota potraviny roste se znalostí jejího původu. Některé odrůdy ovoce dokonce pocházejí z naší vlastní zahrady v Aistersheimu. Regionálnost dělá z našich čokolád něco jedinečného. Blízkost našich dodavatelů zaručuje krátké přepravní trasy a ovoce se nemusí složitě balit. Zpracováním starých odrůd ovoce se podporuje jejich zachování a dlouhodobě se pozitivně ovlivňuje krajina.