70% raritní tmavá čokoláda Naive z kakaových bobů canabobo (limitovaná mikro-šarže).
Tóny: zemité tóny dřevin, kůže, ořechu a piškotu, smetanová lahodnost ale i osvěžující ovocné nuance, široké spektrum!
Detailní popis produktu
Kakaa Nano_Lot jsou k dispozici ve velmi omezeném množství a následně pouze v určitých obdobích roku, což znamená, že jakmile jsou pryč, jsou pryč. Ty, které se společnost Naive rozhodla představovat, se mohou pochlubit nejvyšším hodnocením, jsou dotupné v minimálním množství vždy v limitované kolekci a poskytují jedinečný zážitek z ochutnávky. Je jisté, že se jedná o nejlepší kakaa na světě, už kvůli množství výzkumu a vývoje, které jim bylo poskytnuto.
LAS TRINCHERAS CANABOBO
Historie kakaa ve Venezuele sahá přes 450 let zpět, do 16. století a ke španělským kolonistům. Dodnes je Venezuela považována za světový top zdroj prémiového kakaa. Jsou dva prvky, které dělají venezuelskou jemnou chuť kakaa tak atraktivní. Jedním z nich je, že geografie země ji chrání před většinou přírodních katastrof. Většinu plantáží v celé zemi a v průběhu historie takové katastrofy nezasáhly. Zadruhé, některé genetické analýzy objevily v určitých oblastech „čisté“, nefalšované druhy divokého kakaa. Trincheras cacao z Venezuely lze nalézt vysoko v kopcích deštného pralesa, blízko oceánu. Toto mimořádné kakao vás vezme na komplexní chuťový výlet.
Las Trincheras je kakaové město na vnitrozemské silnici z Puerto Cabello, které se nachází ve vysokohorských kopcích deštného pralesa na severním venezuelském pobřeží ve státě Carabobo. Terroir je pozoruhodný množstvím termálních pramenů, které ústí do místního potoka, na jehož březích roste divoce kakaovník canabobo - místní, autentický poddruh starověkého criolla, smíchaný s trinitarios. Dlouhotrvající unikátní dochuť. Komplexní chuťový profil - jeden svého druhu!
Tato 70% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
70% nano_lot Canabobo divoká tmavá čokoláda Naive je oslazená surovým třtinovým cukrem v celkovém množství 19g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 57 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Nano_Lot kakao*, třtinový cukr. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny 75%. Může obsahovat stopy mléka, arašídů a ořechů
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota: 2715 kJ/646 kcal
Tuky: 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy: 58 g
z toho cukry 35 g
Bílkoviny: 4 g
Sůl: 45mg
Původ bobů: Venezuela
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita.
Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to Vám chci osobně poděkovat. “
Domantas Užpalis
O Domantasově Naïve
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toť vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.