70% MADAGASKAR Georgia Ramon 50g EXP

standardní cena: 189 Kč –11 % 169 Kč 146,96 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1692
70% MADAGASKAR Georgia Ramon 50g EXP
Georgia Ramon Madagascar 70 front 800x800
Akce Expirace
189 Kč –11 %

Detailní popis produktu

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Organická čokoláda s tóny tropických citrusových plodů, koření, medu a pražených ořechů.

Mava Plantation je jednou z největších kakaových plantáží na Madagaskaru a rozkládá se na asi 635 hektarech, rozdělených do osmi různých farem. Ačkoli plantáž ještě není ekologicky certifikována, všechny kakaovníky se pěstují v tradičním agrolesnickém systému v ekologickém zemědělství. Farma Ottange je nejmenší z osmi farem a nachází se podél břehů řeky Ramena. Roční objem produkce farmy je přibližně 6 tun kakaa.

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar

Aroma profil:  Tropické citrusové plody, koření, med, a tóny pražených ořechů.
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, raw třtinový cukr, kakaové máslo.  Obsah kakaové sušiny 70 %.

Výrobci: Farma Ottange

Odrůda kakaa:  Trinitario

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2248 kJ/537 kcal
Tuky 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24 g
Sacharidy 35 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,01g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě. 

I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.

Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.

Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.

Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.

Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.