70% raritní tmavá čokoláda Naive z limitovaných mikro-šarží.
Detailní popis produktu
Co je Nano_Lot?
Během našich dlouhých let výroby čokolády jsme s Naive navázali krásné a dalekosáhlé vztahy s pěstiteli kakaa a družstvy z celého světa. Podle našich osobních zkušeností pocházejí ta nejlepší kakaa spíše z velmi malých farem a jsou připravována pomocí unikátnch posklizňových metod šitých na míru. Vždy jsme chtěli vyhledávat, nakupovat a zpracovávat nejexkluzivnější a omezené kakaa na světě a také pak pozvat další milovníky čokolády, aby se připojili k tomuto nekonečnému chuťovému dobrodružství. Jedná se o společensky odpovědnou spolupráci s důrazem na vzdělávání se v oblasti kakaa. Naše kakaové boby pocházejí z vybraných farem, které produkují výjimečně kvalitní boby, jež však bohužel nejsou široce dostupné - některé takové farmy produkují pouhých 30 kg svých bobů ročně.
Kakaa Nano_Lot jsou k dispozici ve velmi omezeném množství a následně pouze v určitých obdobích roku, což znamená, že jakmile jsou pryč, jsou pryč. Ty, které se společnost Naive rozhodla představovat, se mohou pochlubit nejvyšším hodnocením, jsou dotupné v minimálním množství vždy v limitované kolekci a poskytují jedinečný zážitek z ochutnávky. Je jisté, že se jedná o nejlepší kakaa na světě, už kvůli množství výzkumu a vývoje, které jim bylo poskytnuto.
PATIBURRÚ
Je nedávno objevené speciální kakao z vnitrozemí Kolumbie. Chutná jako fialky, jablka a přezrálé banány!
Toto kakao bylo nedávno objeveno během expedice v oblasti Magdalena Medio Antioqueño v Kolumbii. Tým si uvědomil jedinečnou chuť a aroma čerstvé dužiny, která chutná po fialových květech, jablkách a přezrálých banánech. Překvapivou chuť měly i samotné boby, které se následně fermentovaly, sušily a pražily. Toto kakao bylo pojmenováno po kopci Patiburrú, známém pro své výhledy na měsíc, turistiku, čokoládu, kempování a také pro srpnový Dragon Festival.
Tóny: osvěžující ovocná chuť s květinovými tóny
Tato 70% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
70% nano_lot tmavá čokoláda Naive je oslazená třtinovým cukrem v celkovém množství 20g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 57 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Nano_Lot kakao*, třtinový cukr*, čisté kakaové máslo*. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny 70. Může obsahovat stopy mléka, slunečnicových semínek, sezamu, arašídů a ořechů
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2715 kJ/646 kcal
Tuky 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 58 g
z toho cukry 35 g
Bílkoviny 4 g
Sůl 45mg
Původ bobů: Kolumbie
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita.
Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to Vám chci osobně poděkovat. “
Domantas Užpalis
O Domantasově Naïve
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toť vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.