70% Porcelana - Amedei 50g

70% prémiová čokoláda s harmonickou chutí nejvzácnějších bobů Porcelana z Venezuely. Jedna z nejoceňovanějších a nejdražších čokolád na světě, která samostatně vyhrála celou řadu zlatých medailí X let za sebou.

Aroma profil: Může připomínat mandle a lisované olivy, toustový chléb a vavřín. 

299 Kč 260 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 307
70% Porcelana - Amedei 50g
PORCELANA Amedei 50g
Extra

Detailní popis produktu

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Bílá, jemná a vzácná, odtud název Porcelana, což je 100% světlé kakao "Criollo", které je geneticky čisté, sklizené v celosvětovém množství pouze 3000 kilogramů za rok! Amedei má tu čest pěstovat ho ve Venezuele a pracovat na jeho přeměně v nejneuvěřitelnější, aromatické a dokonale harmonické, vyvážené čokolády na trhu.

Porcelánové kakao je světově nejvzácnější z kakaových odrůd díky svému vytříbenému chuťovému profilu, dokonalé rovnováze kyselosti/ovoce a nižší úrovni svíravosti a hořkosti. Jsou patrné tóny ořechů, karamelu a mírného koření s máslovou strukturou. Mnoho z těchto tónů nemusí být okamžitě detekováno, pokud čokoládu náležitě nevychutnáte. Mnozí očekávají, že čokoláda Porcelana bude kvůli své ceně a pověsti nejchutnějším čokoládovým zážitkem ze všech, ale je to jemnost, vyváženost a dlouhotrvající chuť, která ji definuje. Mnoho lajků i znalců upřednostňuje ovocné čokolády, většinou vyrobené z kakaa Trinitario nebo Criollo/Trinitario s přidanou sladkostí, ale je to Porcelana, kterou považují skuteční znalci za svatý grál kakaa.

Název Porcelana pochází z průsvitných, "smaltovaných/porcelánových", nezralých kakaových lusků, které visí ze stromu, tyto lusky jsou také hladší než většina. Nezralé boby jsou také čistě bílé a typické pro pravé Criollo. Kakao Porcelana je nejčistší formou kakaa Criollo a v průběhu historie bylo vždy považováno za nejlepší a nejdražší.

Jedna z nejoceňovanějších a nejdražších čokolád na světě, která samostatně vyhrála celou řadu zlatých medailí X let za sebou.

Amedei čokolády jsou velmi oblíbené jako exkluzivní dárek, který potěší i nadchne kohokoli. 

 

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. 

HMOTNOST: 50 g
VYROBENO: Itálie


SLOŽENÍ: kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 70%. 

Může obsahovat vlašských ořechů, mandlí, lískový oříšků, pistácií a mléka..

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Aroma profil:  NÁZNAKY MANDLÍ, MEDU A SUŠENÉ ŠVESTKY.

 

Energetická hodnota
2365 kJ/569 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 28 g
Bílkoviny 8,0 g
Sůl 0,02 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.