Bio 72% Panama - Georgia Ramon 50g

Položka byla vyprodána…
159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Kód: 77
Bio 72% Panama - Georgia Ramon 50g

Detailní popis produktu

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

 

Tato 72% čokoláda z panamského kakaa má intenzivní kakaovou vůni s tóny dřeva a ořechů – perfektní a divoké potěšení.

 Značení ekologické produkce | www.kez.cz

Jako nejjižnější stát Střední Ameriky spojuje Panama Severní a Jižní Ameriku. Zde se země mezi Karibským mořem a Tichým oceánem zužuje na 54 kilometrů. Země je převážně hornatá a silně zalesněná. Na severu a východě směrem k kolumbijské hranici s tropickým deštný pralesem, na pobřeží Tichého oceánu se suchým lesem a savanou.

Kakaové boby pocházejí z Finca Quebrada Limòn, která se nachází na západě Panamy, nedaleko hranic s Kostarikou. Díky projektům opětovného zalesňování se zde 100% čistému kakau Trinitario daří ve smíšeném pěstování a nyní nabízí také vzácným zvířatům a rostlinám chráněné místo.

Společnost ÖKO Caribe, kterou založili Gualberto Acebey Torrejon a Adriano de Jesus Rodriguez, úzce spolupracuje se 180 kakaovými farmáři. Objem exportu je na místní podmínky poměrně skromný. Stále funguje velmi dobře, protože ÖKO Caribe udržuje úzkou spolupráci s farmáři a také jim platí výrazně vyšší ceny.

 

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Panama

Aroma profil: Mírně ovocná, kyselá aromatická s ořechovým tónem 
SLOŽENÍ: kakaové boby, surový raw třtinový cukr, kakaové máslo.

Obsah kakaové sušiny 72 %.

Odrůda kakaa:  Trinitario

Bezlepkové
veganské

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2252 kJ/538 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 33 g
z toho cukry 28 g
Bílkoviny 9 g
Sůl 0,01g

 

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě. 

I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.

Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.

Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.

Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.

Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.