Detailní popis produktu
Kakaové boby Trinitario pro tuto 75% hořkou BIO čokoládu pocházejí z Koperasi Kerta Semaya Samaniya KSS (Západní Bali). V roce 2017 jim byla udělena prestižní Cocoa of Excellence Award.
Toto oceněné kakao nese silné ovocné vůně třešní v kombinaci s tóny santalového dřeva a medu. Nejlepší kvalita kakaa z Bali/Indonésie.
Tato 75% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Čokoláda 75% Bali je oslazená raw třtinovým cukrem v množství jen 13g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom malém jablku).
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Bali
SLOŽENÍ: Kakaové boby, raw třtinový cukr, kakaové máslo. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství mimo EU Obsah kakaové sušiny min. 75 %. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2270kJ/542 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 31 g
z toho cukry 26 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,01g
Odrůda kakaa: Trinitario
Aroma profil: třešně, santalové dřevo, divoký med
Bezlepkové
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě.
I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.
Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.
Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.
Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.