75% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA (3 hvězdy great taste) 85g

Grandiózní 75% tmavá čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná unikátními 3 hvězdami prestižní Great taste a stříbrem z AoC.

199 Kč 173,04 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1233
75% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA (3 hvězdy great taste) 85g

Detailní popis produktu

Jedna z pramála čokolád na světě, která získala neuvěřitelné 3 hvězdy soutěže great taste 2020! Tmavá 75% čokoláda ze single origin kakaových bobů pocházejících výhradně z jedné oblasti - plantáže Mava, která se nachází v horním a dolním údolí na severovýchodě Madagaskaru. 

Mezinárodní ceny:

  • Shining Bright Awards, 2021: za pokrok a neustálé zlepšování tvorby čokolády, pěstování i následnou sklizeň kakaa na Madagaskaru skupinou Ramanandraibe - Chocolaterie Robert, na plantáži MAVA malgašskými zemědělci z Grand Cru oblastí Sambirano, Vohibinany, Mananjary a Manakara
  • 3* - Great Taste Awards, 2020 !!!
  • Stříbro - Academy of Chocolate Awards, 2017
  • Cocoa of Excellence Awards, 2019 - plantáž Mava

 

Plantáže MAVA jsou držiteli prestižního ocenění Cocoa of Excellence 2017 a 2019.

100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek.

 

Tato 75% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

 Tato tabulka je oslazená třtinovým cukrem v celkovém množství 23,8g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v 1 velkém jablku).

HMOTNOST: 85g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Madagaskarské MAVA kakaové boby, třtinový cukr. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 75 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2501 kJ/601 kcal
Tuky 44g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 43 g
z toho cukry 28 g

Vláknina: 16g
Bílkoviny 9g
Sůl 0,01 g

Odrůda kakaa: Criollo, Trinitaro

Aromatický profil: kulatá, sametová s nádechy sušeného ovoce, květin a oříšků

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.

Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.