75% Divoká Amazonas flores de la Selva (Nano_Lot) - Naive 57g

75% raritní tmavá čokoláda Naive z divokých kakaových bobů amazonas (limitovaná mikro-šarže).

Tóny: osvěžující květinové a bylinné tóny, oříšky, máslo a smetana

225 Kč 195,65 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1494
75% Divoká Amazonas flores de la Selva (Nano_Lot) - Naive 57g
Naive 75% Amazonas flores Nano Lot
ADAM RAW

Detailní popis produktu

Kakaa Nano_Lot jsou k dispozici ve velmi omezeném množství a následně pouze v určitých obdobích roku, což znamená, že jakmile jsou pryč, jsou pryč. Ty, které se společnost Naive rozhodla představovat, se mohou pochlubit nejvyšším hodnocením, jsou dotupné v minimálním množství vždy v limitované kolekci a poskytují jedinečný zážitek z ochutnávky. Je jisté, že se jedná o nejlepší kakaa na světě, už kvůli množství výzkumu a vývoje, které jim bylo poskytnuto.

AMAZONAS FLORES DE LA SELVA

Kakaovník Flores de la Selva roste hluboko v amazonském deštném pralese, blízko ústí řeky Orinoco, kde se nacházejí heirloom druhy kakaa. Část deštného pralesa nacházející se ve Venezuele je pak o to více pozoruhodná, protože jeho kakao zatím ani není zastoupeno v Mezinárodní kakaové genové bance, která se nachází v Trinidadu. Dodnes není genetická příslušnost kakaovníku Amazonas plně určena, ale má se za to, že jde o divoké forastero. Raritní nález!

Zdroj divokých kakaových bobů v této tabulce - region Amazonas, rodiště kakaa, je rozsáhlá oblast v srdci Jižní Ameriky, zasazená mezi povodím Orinoka a Amazonky. Kakao z této oblasti je s nádhernou vůní a jemnou, lahodnou chutí jedním z nejvzácnějších a právem je považováno za "créme de la créme" jemné přirozeně "smetanové" chuti kakaa!

Tato 75% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

75% nano_lot Amazonas divoká tmavá čokoláda Naive je oslazená surovým třtinovým cukrem v celkovém množství 14,2g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom malém jablku).

HMOTNOST: 57 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Nano_Lot kakao*, třtinový cukr. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny 75%. Může obsahovat stopy mléka, arašídů a ořechů

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota: 2447 kJ/585 kcal
Tuky: 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry 25 g
Bílkoviny: 4 g
Sůl: 45mg

Původ bobů: Amazonie

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. 

Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to Vám chci osobně poděkovat. “ 

Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem... 

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toť vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.