BIO mléčná čokoláda bez cukru s jemnou chuti.
Detailní popis produktu
Organická mléčná prémiová 75% čokoláda zcela BEZ PŘIDANÉHO CUKRU.
75% kakaa a 25% mléka - zcela bez přidaného cukru. Vysoké procento a přesto s jemným charakterem. Krémová, silná a plná vůně. Unikátní tabulka.
Společnost ÖKO Caribe, kterou založili Gualberto Acebey Torrejon a Adriano de Jesus Rodriguez, úzce spolupracuje se 180 kakaovými farmáři. Objem exportu je na místní podmínky poměrně skromný. Stále funguje velmi dobře, protože ÖKO Caribe udržuje úzkou spolupráci s farmáři a také jim platí výrazně vyšší ceny.
Tato unikátní mléčná 75% čokoláda bez cukru je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky bio mléčnému podílu (25%) obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská Republika - Öko Caribe
Aroma profil: Jemná chuť. Velmi aromatická, kořeněná a ořechová, s ovocným a lehce kouřovým závěrem. Tóny obilovin a hroznů.
SLOŽENÍ: kakaová hmota, sušené plnotučné mléko (25%), kakaové máslo. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství mimo EU Obsah kakaové sušiny 75 %. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2386 kJ/570 kcal
Tuky 51 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 15 g
z toho cukry 10 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 0,23g
Odrůda kakaa: Trinitario
Pražení: střední
Mletí: 72 hodin
Doba konšování: žádné
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě.
I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.
Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.
Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.
Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.