77% speciální tmavá čokoláda od GNF se single origin Las Palomas kávou. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.
Detailní popis produktu
Pokud máte rádi single origin, toto je čokoláda pro vás! GNF spojili své síly s renomovaným expertem na single origin kávu (s jedním původem) Georgem Howellem, aby vytvořili tuto lahodně jemnou a chutnou kávo-čokoládu. Rovněž single origin kakaové boby (s jedním původem), které GNF používá pro svou vícekrát zlatem oceněnou čokoládu Asochivite, byly inspirací i pro tuto tabulku. Jasné a hluboké ovocné tóny těchto guatemalských kakaových bobů GNF vedly ke spárování se specifickými "ovocnými" kávovými zrny Las Palomas George Howella z Guatemaly, čímž vznikla neuvěřitelná ovocná čokoláda.
Mistři kávy v George Howell dělají vlastní várku kávy přímo pro nás a my do ní pak namáčíme boby asochivitu dokud všechny jemné nuance a chutě čerstvě uvařené kávy boby zcela nezaplaví. Poté je pečlivě prosušíme, než je přidáme do našich kamenných mlýnků na výrobu čokolády. Nakonec přidání našeho vlastního čerstvě lisovaného kakaového másla Asochivite nejen činí tabulku o to více intenzivně aromatickou a výjimečně hladkou, ale také zajišťuje skutečnou single origin guatemalskou chuť a čerstvost.
Tvůrci této speciální 77% kakaové tabulky z Goodnow farms v USA si sami lisují čerstvé ,,single origin´´ kakaové máslo. Guatemalské kakao Asochivite pochází ze zvláštní rezervy a proto je výrobek silně limitovanou a drahou edicí. Tento vzácný kakaový výtvor byl mj. 2x oceněn zlatou medailí na AoC.
Tato 77% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Chuťové tóny: zelený banán, mango, třešeň a nektarinka
77% Las Palomas Coffee od GNF je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství jen 13g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce většího jablka).
HMOTNOST: 55 g
ZEMĚ PŮVODU: Guatemala Vyrobeno: USA
SLOŽENÍ: Kakaové boby jednoho původu, organický třtinový cukr, čerstvě lisované kakaové máslo jednoho původu, káva. Obsah kakaové sušiny 77%. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 55 G (jednu tabulku/serving size - dle originální USA etikety):
Energetická hodnota
330 kcal
Tuky 23 g
z toho nasycené mastné kyseliny 13 g
Sacharidy 24 g (z toho vláknina 10g)
z toho cukry 13 g
Bílkoviny 6 g
Sodík 20mg
Bezlepkové
veganské
Chuťové tóny: zelený banán, mango, třešeň a nektarinka
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vášeň pro SKVĚLOU ČOKOLÁDU z AMERIKY
Poprvé jsme objevili řemeslnou čokoládu v Los Angeles. Neuvěřitelné příchutě, které jsme v těchto tabulkách ochutnali, zcela změnily naše myšlení o čokoládě a poslali nás na vlastní cestu stát se výrobci čokolády jednoho původu.
Často se nás ptáte „proč jediný původ?“ - SINLE ORIGIN čokoláda? A odpověď je jednoduchá - podobně jako káva, různé kakaové boby mají různé příchutě. Použitím bobů pocházejících pouze z jedné farmy nebo oblasti dokážeme specifikovat a zachovat výrazné chuťové vlastnosti daných bobů. Objevování těchto příchutí je jednou z hlavních radostí z výroby (a jezení!) čokolády jednoho původu :)
Strávili jsme spoustu času na farmách po celé Latinské Americe hledáním těch nejchutnějších bobů osobně a navázali jsme přímé vztahy s farmáři, kteří je pěstují a sklízejí. Díky přímému jednání s farmáři jsme schopni zajistit, že dostanou spravedlivou cenu za své kakao a také to, že zemědělské postupy, které používají, jsou udržitelné.
Všechny naše čokolády se vyrábějí zde na naší 225 let staré farmě v Sudbury v Massachusetts. Začínáme s kakaovými boby a cukrem a každý krok procesu výroby čokolády provádíme interně, včetně pečlivého zabalení každé tabulky ručně.
Věříme, že skvělá čokoláda je „bean to bar“, protože příchutě a tóny, které jsou v ní patrné, odrážejí příchutě skryté v původních bobech nejlépe. Proces, jak toho dosáhnout, je extrémně časově a pracovně náročný, ale věříme, že to všechno stojí za to.
Jsme na naši čokoládu velmi hrdí a doufáme, že ji budete jíst stejně rádi, jako ji my vyrábíme. Vracejte se prosím pravidelně, protože budeme pravidelně přidávat vzrušující nové oblasti a příchutě!
Tom a Monica