77% speciální tmavá čokoláda z bobů naložených ve whiskey. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.
Detailní popis produktu
Díky použití 50 lahví charakteristické prémiové „Putnam Rye Whisky“ z Americké Boston Harbour Distillery k výrobě této čokolády ze Speciální šarže má tabulka lahodnou intenzivní chuť whisky jako žádná jiná.
Farmy Goodnow začínají postup několikadenním nakládáním stejných bobů, ze kterých vyrábí svou velmi oceňovanou čokoládu Esmeraldas v žitné whisky, což jim umožňuje absorbovat složité chuťové tóny a nuance. Vzhledem k tomu, že se čokoláda a voda nemísí se boby před mletím v kamenných mlýnech silně prosušují a proces nakládání se několikrát opakuje - vytvoří se tak neuvěřitelná řemeslná čokoláda. Proces výroby trvá více než týden. Díky vlastnímu čerstvému kakaovému máslu Esmeraldas a celému složitému procesu výroby je tabulka mimořádně jemná a hladká a intenzivně chutná. Dokonalá, stejně jako její Ekvádorský (single origin) původ a prémiová whiskey, ve které se tak dlouho koupaly zdrojové boby.
Tvůrci této speciální 77% kakaové tabulky z Goodnow farms v USA si sami lisují čerstvé ,,single origin´´ kakaové máslo. Ekvádorské kakao Esmeraldas pochází ze zvláštní rezervy a proto je výrobek silně limitovanou a drahou edicí. Tento vzácný kakaový výtvor byl mj. oceněn zlatou medailí na AoC.
Tato 77% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Chuťové tóny: whiskey, bobulový džem, hrozny cabernet, pečené jablko, kořeněná hruška a vanilka
77% Putnam Rye Whiskey čokoláda je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství jen 12g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce většího jablka).
HMOTNOST: 55 g
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor Vyrobeno: USA
SLOŽENÍ: Kakaové boby jednoho původu, organický třtinový cukr, čerstvě lisované kakaové máslo jednoho původu, whiskey. Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 55 G (jednu tabulku/serving size - dle originální USA etikety):
Energetická hodnota
290 kcal
Tuky 18 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Sacharidy 29 g (z toho vláknina 8g)
z toho cukry 12 g
Bílkoviny 5 g
Sodík 15mg
Bezlepkové
veganské
Chuťové tóny: whiskey, bobulový džem, hrozny cabernet, pečené jablko, kořeněná hruška a vanilka
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vášeň pro SKVĚLOU ČOKOLÁDU z AMERIKY
Poprvé jsme objevili řemeslnou čokoládu v Los Angeles. Neuvěřitelné příchutě, které jsme v těchto tabulkách ochutnali, zcela změnily naše myšlení o čokoládě a poslali nás na vlastní cestu stát se výrobci čokolády jednoho původu.
Často se nás ptáte „proč jediný původ?“ - SINLE ORIGIN čokoláda? A odpověď je jednoduchá - podobně jako káva, různé kakaové boby mají různé příchutě. Použitím bobů pocházejících pouze z jedné farmy nebo oblasti dokážeme specifikovat a zachovat výrazné chuťové vlastnosti daných bobů. Objevování těchto příchutí je jednou z hlavních radostí z výroby (a jezení!) čokolády jednoho původu :)
Strávili jsme spoustu času na farmách po celé Latinské Americe hledáním těch nejchutnějších bobů osobně a navázali jsme přímé vztahy s farmáři, kteří je pěstují a sklízejí. Díky přímému jednání s farmáři jsme schopni zajistit, že dostanou spravedlivou cenu za své kakao a také to, že zemědělské postupy, které používají, jsou udržitelné.
Všechny naše čokolády se vyrábějí zde na naší 225 let staré farmě v Sudbury v Massachusetts. Začínáme s kakaovými boby a cukrem a každý krok procesu výroby čokolády provádíme interně, včetně pečlivého zabalení každé tabulky ručně.
Věříme, že skvělá čokoláda je „bean to bar“, protože příchutě a tóny, které jsou v ní patrné, odrážejí příchutě skryté v původních bobech nejlépe. Proces, jak toho dosáhnout, je extrémně časově a pracovně náročný, ale věříme, že to všechno stojí za to.
Jsme na naši čokoládu velmi hrdí a doufáme, že ji budete jíst stejně rádi, jako ji my vyrábíme. Vracejte se prosím pravidelně, protože budeme pravidelně přidávat vzrušující nové oblasti a příchutě!
Tom a Monica