77% speciální tmavá čokoláda z bobů naložených v rumu. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.
Detailní popis produktu
77% zlatem oceněná craftová bean-to-bar čokoláda z bobů naložených v prémiovém rumu.
Farmy Goodnow začínají postup několikadenním nakládáním stejných bobů, ze kterých vyrábí svou velmi oceňovanou čokoládu Esmeraldas v prémiovém rumu, což jim umožňuje absorbovat složité chuťové tóny a nuance. Vzhledem k tomu, že se čokoláda a voda nemísí se boby před mletím v kamenných mlýnech silně prosušují a proces nakládání se několikrát opakuje - vytvoří se tak neuvěřitelná řemeslná čokoláda. Proces výroby trvá více než týden. Díky vlastnímu čerstvému kakaovému máslu Esmeraldas a celému složitému procesu výroby je tabulka mimořádně jemná a hladká a intenzivně chutná. Dokonalá, stejně jako její Ekvádorský (single origin) původ a prémiový rum, ve které se tak dlouho koupaly zdrojové boby. Na jednu limitovanou šarži této čokolády se spotřebuje 50 lahví rumu Lawley’s. Sladké melasové a karamelové tóny rumu se dokonale snoubí s nuancemi bobulového džemu našeho kakaa Esmeraldas, aby vytvořily lahodnou směs čokolády a chuti rumu.
Tvůrci této speciální 77% kakaové tabulky z Goodnow farms v USA si sami lisují čerstvé ,,single origin´´ kakaové máslo. Ekvádorské kakao Esmeraldas pochází ze zvláštní rezervy a proto je výrobek silně limitovanou a drahou edicí. Tento vzácný kakaový výtvor byl mj. oceněn zlatou medailí na AoC.
Tato 77% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Chuťové tóny: rum, melasa, karamel, dub a vanilka, bobulový džem
77% Special Reserve LAWLEY´S RUM čokoláda je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství jen 12g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce většího jablka).
HMOTNOST: 55 g
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor Vyrobeno: USA
SLOŽENÍ: Kakaové boby jednoho původu, organický třtinový cukr, čerstvě lisované kakaové máslo jednoho původu, rum. Obsah kakaové sušiny 77%. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 55 G (jednu tabulku/serving size - dle originální USA etikety):
Energetická hodnota
290 kcal
Tuky 18 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Sacharidy 29 g (z toho vláknina 8g)
z toho cukry 12 g
Bílkoviny 5 g
Sodík 10mg
Bezlepkové
veganské
Chuťové tóny: rum, melasa, karamel, dub a vanilka, bobulový džem
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vášeň pro SKVĚLOU ČOKOLÁDU z AMERIKY
Poprvé jsme objevili řemeslnou čokoládu v Los Angeles. Neuvěřitelné příchutě, které jsme v těchto tabulkách ochutnali, zcela změnily naše myšlení o čokoládě a poslali nás na vlastní cestu stát se výrobci čokolády jednoho původu.
Často se nás ptáte „proč jediný původ?“ - SINLE ORIGIN čokoláda? A odpověď je jednoduchá - podobně jako káva, různé kakaové boby mají různé příchutě. Použitím bobů pocházejících pouze z jedné farmy nebo oblasti dokážeme specifikovat a zachovat výrazné chuťové vlastnosti daných bobů. Objevování těchto příchutí je jednou z hlavních radostí z výroby (a jezení!) čokolády jednoho původu :)
Strávili jsme spoustu času na farmách po celé Latinské Americe hledáním těch nejchutnějších bobů osobně a navázali jsme přímé vztahy s farmáři, kteří je pěstují a sklízejí. Díky přímému jednání s farmáři jsme schopni zajistit, že dostanou spravedlivou cenu za své kakao a také to, že zemědělské postupy, které používají, jsou udržitelné.
Všechny naše čokolády se vyrábějí zde na naší 225 let staré farmě v Sudbury v Massachusetts. Začínáme s kakaovými boby a cukrem a každý krok procesu výroby čokolády provádíme interně, včetně pečlivého zabalení každé tabulky ručně.
Věříme, že skvělá čokoláda je „bean to bar“, protože příchutě a tóny, které jsou v ní patrné, odrážejí příchutě skryté v původních bobech nejlépe. Proces, jak toho dosáhnout, je extrémně časově a pracovně náročný, ale věříme, že to všechno stojí za to.
Jsme na naši čokoládu velmi hrdí a doufáme, že ji budete jíst stejně rádi, jako ji my vyrábíme. Vracejte se prosím pravidelně, protože budeme pravidelně přidávat vzrušující nové oblasti a příchutě!
Tom a Monica