78% Limited 2000 trees (heirloom) Georgia Ramon 50g

Unikátní čokoláda z limitované edice 2000 kakaovníků z dědictví na Filipínách.

239 Kč 207,83 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 0035
78% Limited 2000 trees (heirloom) Georgia Ramon 50g

Detailní popis produktu

 

 

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Limitovaná edice 2500 tabulek z heirloom kakaa.

78% hořká čokoláda ze vzácného heirloom kakaa, jež roste na farmě Puentespina (Malagos, okres Barangay Baguio, město Davao) na Filipínách. Existuje pouze 2000 stromů, které ročně vyprodukují celkově jen 150–200 kg bobů. Malagos pochází z malakas a agos, což znamená „silný proud vody“. Farma leží přesně na rovníku, což z ní činí ideální místo pro pěstování kakaa. Právě zde se půda, slunce, klima - dokonalé prostředí - spojily a vytvořily jedinečný terroir, který dodává těmto kakaovým bobům jejich unikátní identitu, jedinečnost chuti a tónů, kterou nelze reprodukovat nebo najít nikde jinde na světě.

Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě se řadí mezi omezené heirloom kakao z dědictví. Vzácný dárek pro každého milovníka raritní čokolády.

Tato 78% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Čokoláda 2000 trees je oslazená raw třtinovým cukrem v množství jen 11g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce jablka).

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Filipíny
SLOŽENÍ: Kakaové boby, raw třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny min. 78 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2428kJ/580 kcal
Tuky 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 29 g
z toho cukry 22 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,02g

Odrůda kakaa: Filipínské Trinitario
Aroma profil:  Citrusy a bobuloviny, sušené ovoce a ořechový závěr

Bezlepkové
veganské

Může obsahovat stopy ořechů.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Tmavá čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě. 

I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.

Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.

Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.

Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.

Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.