85% L’ESTERRE (Grenada) rustikální - ORFÉVE 70g

85% prémiová švýcarská čokoláda od ORFÈVE ze Ženevy - rustikální.

Aroma profil: Vyznačuje se sladkostí a vůní pekanových ořechů, zeleného čaje a mirabelky.

299 Kč 260 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1596
85% L’ESTERRE (Grenada) rustikální - ORFÉVE 70g
85% L’ESTERRE (Grenada)3
Novinka

Detailní popis produktu

Ostrovu Grenada, který se nachází 150 km severně od pobřeží Venezuely, se přezdívá Ostrov koření, protože se na něm pěstuje skořice, hřebíček, muškátový oříšek a kurkuma.

Od roku 1714 se zde pěstuje také ovocné a květinové kakao, kterému prospívá hustá a štědrá sopečná půda.

Domaine L'Esterre patří rodině Ramdhanny již více než 70 let. Tato jediná bloková plantáž se nachází na severovýchodě ostrova, na úpatí kopců pokrytých deštnými pralesy.

Rodina pěstuje kakao a muškátový oříšek v přísném souladu s pravidly ekologického zemědělství a agrolesnictví, čímž udržuje bohatost a úrodnost půdy.

Boby se sklízejí v období sucha od listopadu do dubna, poté se 7 až 8 dní fermentují na pozemku a poté se 6 až 7 dní suší na slunci.

Původ: Grenada Island(Karibik), Britská Západní Indie

Odrůda: Trinitario

Sklizeň:2021

Pražení: 56 minut, 112 °C

Konšování: 72 hodin

Zrání: 14dní

Aroma profil: Vyznačuje se sladkostí a vůní pekanových ořechů, zeleného čaje a mirabelky.

Složení:  Kakaové boby (Grenada), surový třtinový cukr celistvý

Obsah kakaa min. 85%. Veganské. 

Bez sóji, bez lepku, bez laktózy a bez ořechů

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota:  2471 kJ/599 kcal

Tuky: 47 g
(z toho nasycené mastné kyseliny: 30 g),

Sacharidy: 21 g
(z toho cukry: 15 g),

Vláknina: 12 g,

Bílkoviny: 11 g,

Sůl: 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Orfève - jemné, tmavé bean-to-bar čokolády ze Ženevy rozšiřují sortiment nejlepší světové čokolády v ČR o luxusní švýcarskou značku.

Objevte tajemství naší řemeslné čokolády bean-to-bar.

VÝBĚR JEMNÝCH KAKAOVÝCH BOBŮ

Naši odborníci cestují po světě, aby identifikovali nejlepší boby pocházející z nejlepších terroirů a zakoupené přímo od samotných pěstitelů. Naše boby jsou pěstovány způsobem, který je odpovědný jak k lidem, tak k přírodnímu prostředí, pocházejí z rodinných plantáží nebo malých družstev, které zaručují spravedlivý příjem a vyvážené pracovní podmínky.

ŘAZENÍ

Každý pytel bobů dodaný do naší výroby prochází přísným testováním kvality. Zrna jsou následně pečlivě ručně tříděna, aby se vyloučila všechna ta, která nesplňují naše kritéria kvality: systematicky se odstraňují plochá, zlomená, klíčící nebo dvojitá zrna.

PRAŽENÍ

Boby pražíme v malých dávkách, abychom zajistili, že doba trvání a teplota jsou přesně nastaveny tak, aby vyhovovaly zvláštnostem každé odrůdy a každé sklizně. Extrémní přesnost našich pražíren nám umožňuje udržovat velmi nízké teploty, a tím zachovat bohatost původních aromat.

......

Slupky zrn se jemně rozbijí v našem drtiči kakaa a poté se oddělí od jader pomocí techniky proudění vzduchu. Tuto operaci opakujeme u každé dávky čtyřikrát, abychom zajistili, že zůstanou zachována pouze vzácná kakaová jádra, tzv. nibs. Čím důkladněji se odstraní, tím méně hořká je tabulka čokolády.

............

Kakaová zrnka se pomalu a postupně drtí ve dvou žulových mlýnech. V této fázi se začíná uplatňovat alchymie. Trvá několik hodin a tisíce otáček, než se ze zrnek stane voňavý kakaový likér. Během této jemné operace se postupně zvyšuje teplota v důsledku tření zrn o kameny.

................

Poté se kakaový likér několik dní míchá. Tento pomalý a šetrný proces známý jako konšování se rovněž provádí pomocí kamenů. Během těchto dlouhých hodin se podle našich receptur postupně přidává třtinový cukr a kakaové máslo, aby se jemně promísily a směs zrála, až dosáhne téměř nehmatatelné sametově hladké struktury.

TEMPEROVÁNÍ A LISOVÁNÍ


Před tvarováním do tabulek se čokoláda zahřeje, poté se ochladí a znovu zahřeje podle křivky specifické pro každý recept. Tato fáze, známá jako temperování, zajišťuje, že je čokoláda vizuálně homogenní a příjemně křehká v ústech, a zároveň podporuje optimální krystalizaci.

ZRÁNÍ ČOKOLÁDY

Stejně jako skvělé víno necháváme čokoládu dva týdny zrát v našem chlazeném sklepě, aby se stabilizovala a dokrystalizovala. Toto zrání umožňuje, aby se všechny vůně vyrovnaly a dozrály, než jsou tabulky připraveny k zabalení a opuštění naší továrny.