85% Tanzanie - Míšina č. 50g

Tmavá čokoláda s vysokým obsahem výběrových organických kakaových bobů z Tanzanie. Vyrobena pouze z kakaových bobů a třtinového cukru. Jemná až máslová s tóny jablek a třešní.


Tato čokoláda získala v roce 2018 stříbrnou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně. V roce 2019 získala i jednu hvězdu na gurmánské soutěži Great Taste Awards v Anglii.

Položka byla vyprodána…
135 Kč 117,39 Kč bez DPH
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Kód: 1200
85% Tanzanie - Míšina č. 50g

Detailní popis produktu

Složení: kakaové boby, třtinový cukr.
Obsah kakaového sušiny nejméně 85 %
Hmotnost: 50g

Minimální trvanlivost 1,5 roku od data výroby.

 

Nutriční hodnoty
Hmotnost suroviny (g) 100
Energetická hodnota (kJ) 2411
Energetická hodnota (kcal) 577
Tuky celkové (g) 46
Nasycené mastné kyseliny (g) 28
Sacharidy využitelné (g) 22
Cukry celkové (g) 15
Bílkoviny celkové (g) 11,7
 
Sůl (g)
0

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Míšina čokoláda

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´