92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g

92% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem a dvěma stříbry z mezinárodních soutěží čokolády.

Položka byla vyprodána…
189 Kč 164,35 Kč bez DPH
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Kód: 1024
92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g

Detailní popis produktu

 

Zasazená mezi Karibským mořem a Tichým oceánem a ovlivněná sopečným pohořím ve středu země si Kostarika stále uchovává velké bohatství ve své panenské přírodě a je uznávána jako jedna z nejrozvinutějších zemí v ochraně životního prostředí vůbec. Kakao Upala, z poblíž hranic s Nikaraguou, má sladký a měkký profil jako karamel a krémovou chuť s nuancemi kávy, země a vlašských ořechů, což této čokoládové tyčinkě dodává hloubku a komplexnost. Protože toto kakao má malou hořkost i kyselost, což vede k pocitu větší sladkosti tablky, zvolili jsme obsah kakaa, aby bylo extra tmavé s vysokými 92%, které poskytují chuťové tóny ořechů s hořčičnými nuancemi.

Tato prémiová ,,Bean to bar´´ 92% tabulka od Feitoria do Cacao získala nejvyšší zlaté ocenění na EUROPEAN ICHA 2017 a dvě stříbra z AOC 2020-2021.

 
 

Tato 92% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato čokoláda je oslazená třtinovým cukrem v množství jen 7,5g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce malého jablka).

 

HMOTNOST: 50g
ZEMĚ PŮVODU Bobů: Kostarika Vyrobeno: Portugalsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby z Kostariky, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny min. 92%. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2564 kJ/620 kcal
Tuky 51 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32,9 g
Sacharidy 26,9 (z toho 9,4g vláknina)
z toho cukry 15 g (část přírodní, část přidaný)
Bílkoviny 8,1 g
Sůl 0,02g

Aromatický profil: káva, zemitost, ořechy, bylinky, karamel

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
FEITORIA DO CACAO
Ateliér CriollaS-1-4

Tomoko Suga vlevo (generální ředitel) a Sue Tavares vpravo (výrobce čokolády)

Značka FEITORIA DO CACAO vznikla po cestě na Svatý Tomáš a Princův ostrov dvěma zakladateli společnosti – Tomoko Suga a Sue Tavares. Na Svatém Tomáši a Princově ostrově jsme měli možnost navštívit několik kakaových plantáží (Roças) a kontaktovat přímo lidi, kteří kakao produkují. Při návštěvách, které jsme měli tu čest dělat, nám bylo ukázáno, jak se kakao zpracovává, až se dostane do rukou výrobců čokolády po celém světě. Nejen, že jsme se dozvěděli celý proces, ale také nám byl ukázán skromný a hořký život pěstitelů kakaa, který se v žádném případě nepodobá obrazu, jaký máme o čokoládě: sladké a bohaté. Byl to pro nás velký šok. Prostřednictvím tohoto přímého kontaktu jsme si uvědomili, jak důležité je přispět ke snížení rozdílů a ekonomických propastí mezi pěstiteli kakaa a výrobci čokolády. Proto jsme rok pečlivě studovali a absolvovali mnoho školení pro profesionální výrobce čokolády a práci s boby, prováděli jsme testy a experimenty s kakaem z různých zemí, až jsme dospěli k produktům, které se zaměřují na jedinečný a zvláštní charakter, který nám každý Terroir jednotlivých bobů může nabídnout. Respektujeme single origin povahu a věnujeme pozornost každému detailu v procesu výroby čokolády: čokoládu vyrábíme z kakaových bobů v mikrošaržích, výhradně Bean-to-Bar. Zároveň přinášíme na portugalský trh unikátní produkt, protože jsme průkopníkem v tomto druhu čokolády u nás, a přispíváme k tomu, co nás namotivovalo od začátku projektu: platíme férovou cenu, velmi nad rámec na domácím trhu, za suroviny, které používáme a přispíváme tak stejnou měrou k motivaci producentů kvalitního kakaa, jehož cena je úměrná jejich snaze a nasazení. Vyhrává tak čokoláda a také my všichni, kdo se podílíme na její tvorbě nebo ji ochutnáme.

V Portugalsku chceme změnit představu čokolády jakožto jednoduché sladkosti pro děti: je to totiž potrava od bohů a pro všechny věkové kategorie!

Od roku 2017 získávají čokolády Feitoria do Cacao mezinárodní uznání za nejprestižnější ocenění v tomto odvětví.