99% Noir Infini - Michel Cluizel 70g

Prémiová "skoro stovka". 99% bean to bar čokoláda Noir Infini s dotekem koření.

149 Kč 129,57 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 527
99% Noir Infini - Michel Cluizel 70g

Detailní popis produktu

Samolepka Michel Cluizel 20×20 cm | ČokoBanka.cz

99% jemně kořeněná čokoláda hladké konzistence s výrazným a dlouhým chuťovým dozvukem.

Noir Infini získala bronzovou medaili na Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best dark chocolate Bean-to-Bar over 80%“.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

INGREDIENTS – COUVERTURE, VALUE RANGE

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

Čokoládovna systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.

Chocolatier Michel Cluizel has passed away

Michel Cluizel, druhá generace společnosti Manufacture Cluizel a klíčový hráč v její národní a mezinárodní expanzi, opustil čokoládový svět v roce 2020 ve věku 87 let. V pouhých 14 letech se naučil vyrábět čokoládu v dílně svých rodičů a aktivně se podílel na transformaci rodinného podniku v unikátní továrnu na čokoládu v Damville (Normandie) v roce 1948. Reputace značky v průběhu let rostla a otevřela svůj první butik v roce 1987 na rue Saint-Honoré v Paříži. V současné době má Manufacture pět obchodů v Paříži, dva v New Yorku a přepážky na různých prodejních místech v Japonsku. V 80. letech společnost vyrobila první čokoládu se 72% kakaa. Cluizel představil také „Noir Infini“ - první 99% kakaovou čokoládu, a propagoval navázání přímého kontaktu s pěstiteli kakaa po celém světě, aby mohli navrhnout své čokoládové plantáže. V roce 2000 získal Cluizel značku „Noble Ingredients“(viz výše) a v roce 2012 byl uznán jako „Living Heritage Company“ - označení udělované francouzským firmám s výjimečnými řemeslnými dovednostmi a průmyslu, který umí skloubit tradici s inovací. Michel věděl, jak přenést lásku k čokoládě na své potomky. V roce 2005 převzali podnikání jeho synové Marc, Catherine a Sylvie a nedávno se přidala i čtvrtá generace...

Tato 99% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

HMOTNOST: 70 g
VYROBENO: Francie
SLOŽENÍ: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, zázvor, skořice, pravá Bourbon vanilka. Podíl kakaa min. 99%. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2546 kJ/609 kcal
Tuky 54,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33,9 g
Sacharidy 0,8 g
z toho cukry 0,8 g
Bílkoviny 1,18 g
Sůl 0,02 g

Odrůda bobů: blend (směs)

Aroma profil: tóny koření, skořice, zázvor

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Samolepka Michel Cluizel 20×20 cm | ČokoBanka.cz

 

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

Čokoládovna systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.

Chocolatier Michel Cluizel has passed away

Michel Cluizel, druhá generace společnosti Manufacture Cluizel a klíčový hráč v její národní a mezinárodní expanzi, opustil čokoládový svět v roce 2020 ve věku 87 let. V pouhých 14 letech se naučil vyrábět čokoládu v dílně svých rodičů a aktivně se podílel na transformaci rodinného podniku v unikátní továrnu na čokoládu v Damville (Normandie) v roce 1948. Reputace značky v průběhu let rostla a otevřela svůj první butik v roce 1987 na rue Saint-Honoré v Paříži. V současné době má Manufacture pět obchodů v Paříži, dva v New Yorku a přepážky na různých prodejních místech v Japonsku. V 80. letech společnost vyrobila první čokoládu se 72% kakaa. Cluizel představil také „Noir Infini“ - první 99% kakaovou čokoládu, a propagoval navázání přímého kontaktu s pěstiteli kakaa po celém světě, aby mohli navrhnout své čokoládové plantáže. V roce 2000 získal Cluizel značku „Noble Ingredients“(viz výše) a v roce 2012 byl uznán jako „Living Heritage Company“ - označení udělované francouzským firmám s výjimečnými řemeslnými dovednostmi a průmyslu, který umí skloubit tradici s inovací. Michel věděl, jak přenést lásku k čokoládě na své potomky. V roce 2005 převzali podnikání jeho synové Marc, Catherine a Sylvie a nedávno se přidala i čtvrtá generace...