Detailní popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
Stát Belize se nachází ve Střední Americe na jihovýchodě poloostrova Yucatán. Belize hraničí s Mexikem na severu a Guatemalou na jihu a západě. Mezi lety 250 a 900 před Kristem se Mayové usadili v této oblasti a v částech Hondurasu a Salvadoru a pěstovali kakao. Potomci předků kakaové kultury stále žijí v Belize dodnes - a udržují si znalosti o kakau, které se předávají po staletí. Organické kakao z Belize je jednou z mála vzácných odrůd kakaa z prastarého dědictví. Skutečného dědictví kakaa pěstovaného v Belize před staletími.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Belize
SLOŽENÍ: Kakaová hmota. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství mimo EU Obsah kakaové sušiny 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2386 kJ/570 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 7 g
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,01g
Odrůda kakaa: Trinitario
Aroma profil: Jemná chuť. Velmi aromatická, kořeněná a ořechová, s ovocným a lehce kouřovým závěrem. Tóny obilovin a hroznů.
Pražení: slabé
Mletí: 36 hodin
Doba konšování: žádné
Bezlepkové
veganské
Může obsahovat stopy ořechů a mléka
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě.
I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.
Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.
Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.
Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.