84% Bení (divoká) Georgia Ramon 50g

Unikátní čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků.

Položka byla vyprodána…
179 Kč 155,65 Kč bez DPH
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Kód: 56
84% Bení (divoká) Georgia Ramon 50g

Detailní popis produktu

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Bolívie je vnitrozemská země v Jižní Americe hraničící s Peru a Chile na západě, Argentinou a Paraguayem na jihu a Brazílií na východě a severu.

Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Divoce rostoucí kakaovníky pochází z plantáží Hacienda Tranquilidas v bolívijském povodí řeky Itenez v amazonské deltě. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě. 

Tato divoká 84% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Čokoláda Wild Bení je oslazená raw třtinovým cukrem v množství jen 8g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce menšího jablka).

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Bolívie

Aroma profil:  Med, pražené ořechy, zralé ovoce (fíky, švestky, rybíz), káva.
SLOŽENÍ: kakaová hmota divokých Bení z Bolívie, raw třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny min. 84 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2386 kJ/570 kcal
Tuky 49 g
z toho nasycené mastné kyseliny 29 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 16 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0,01g

Odrůda kakaa: Beniano
Pražení:  střední
Mletí: 72 hodin
Doba konšování: žádné

Bezlepkové
veganské

Může obsahovat stopy ořechů.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě. 

I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.

Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.

Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.

Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.

Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.