100% BIO čokoládová tabulka z Ekvádorského kakaa Arriba od Millésime z Belgie.
Detailní popis produktu
Single origin ,,bean to bar´´ BIO 100% kakaová tabulka od Millésime je organická vintage kráska, vyrobená z kakaových bobů Arriba od společnosti Finca Garyth v Ekvádoru. Velmi aromatická s tóny zralého ovoce a banánu.
Ekvádor je jedním z největších producentů kakaa. Po Pobřeží slonoviny a Ghanu. A rozhodně největší, pokud jde o jemné nebo aromatické kakao - odrůdu, která se oficiálně nazývá Nacional aka Arriba. Zlatá perla Ekvádoru. Roste pomalu, ale všechno kvalitní vyžaduje čas.
Uprostřed kopců provincie Santo Domingo de los Tsachilas leží rodinná farma Finca Garyth z Cedeño Aguilar. Společnost je známá svým vysoce kvalitním organickým kakaem Arriba / Nacional. Plantáž je také průkopníkem technologických řešení. Všechno, co nabízí výjimečné kakao. Společnost je jako unikát uvedena i v propagačním filmu vlády Ekvádoru.
Millésime Chocolat se nachází v belgickém Liège a je jedním z mála výrobců „Bean-to-Bar“ čokolády v Belgii. Vyrábíme výhradně čerstvou, řemeslnou čokoládu, z terroiru s přesnou geografií (Terroir je takový souhrnný vliv zejména přírodních podmínek konkrétního místa na zde pěstované rostliny, že vzniká jedinečný a nezaměnitelný zemědělský produkt. Jde svým způsobem o ,,genius loci´´ daného místa) a proto velmi omezenou!
Chceme zdůraznit práci a vliv přírody na suroviny, jejichž příchutě se rok od roku, sklizeň od sklizně mění, při zachování charakteristik každého regionu nebo každé země. Náš přístup je pracovat pouze s boby z výjimečných plantáží a terroirů. Nemícháme sklizně, terroiry ani ročníky. Naše boby pocházejí ze stromů respektujících genetiku předků kakaovníků.
Řemeslní výrobci čokolády jako Millésime vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor Vyrobeno: Belgie
SLOŽENÍ: Kakaové boby*, kakaové máslo*. *certifikované bio z ekologického zemědělství. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2497 kJ/597 kcal
Tuky 53 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 22 g (z toho 10g vláknina)
z toho cukry 1 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,02g
Odrůda kakaa: Arriba / Nacional
Aroma profil: Tóny zralého ovoce a banánu.
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Millésime Chocolat se nachází v belgickém Liège a je jedním z mála výrobců „Bean-to-Bar“ čokolády v Belgii. Vyrábíme výhradně čerstvou, řemeslnou čokoládu, z terroiru s přesnou geografií (Terroir je takový souhrnný vliv zejména přírodních podmínek konkrétního místa na zde pěstované rostliny, že vzniká jedinečný a nezaměnitelný zemědělský produkt. Jde svým způsobem o ,,genius loci´´ daného místa) a proto velmi omezenou!
Chceme zdůraznit práci a vliv přírody na suroviny, jejichž příchutě se rok od roku, sklizeň od sklizně mění, při zachování charakteristik každého regionu nebo každé země. Náš přístup je pracovat pouze s boby z výjimečných plantáží a terroirů. Nemícháme sklizně, terroiry ani ročníky. Naše boby pocházejí ze stromů respektujících genetiku předků kakaovníků.
Řemeslní výrobci čokolády jako Millésime vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.