BIO 100% čokoládová tabulka z velmi aromatického Dominikánského kakaa
Detailní popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je BIO prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´
,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´
Velmi aromatická ,,bean to bar´´ single origin 100% tabulka. Toto BIO kakao kakao, pěstované na severozápadě Dominikánské republiky, je velmi intenzivní s šičokou paletou nuancí a tónu, nesmírnou aromatičností a vůní sušeného a pikantního ovoce.
Pěstování yamasá kakaa je ekologické a farmářům, kteří měli do té doby potíže s prodejem kakaa za rozumnou cenu, nabízí daleko lepší plat. Tato činnost pomáhá vytvářet pracovní místa v regionech dříve postižených exodem venkova. Plantážníci těží ze školení a poradenství od agronomů, zálohy na financování jejich výrobních a sklizňových nákladů a financování z ekologické značky.
Společnost A. Morin existuje od roku 1884 a je spravována Franckem Morinem ve čtvrté generaci. Jeho pradědeček začal dovážet kakaové boby ze zemí původu a sám je pražil a zpracovával. Ve své době byl A. Morin nejmodernějším výrobcem čokolády v Evropě.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská republika
SLOŽENÍ: 100% organické kakaové boby*. Ekologické zemědělství mimo EU. *Certifikováno Ecocert FR-BIO-01. Obsah kakaové sušiny 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2638 kJ/636 kcal
Tuky 51,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28,4 g
Sacharidy 14 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 0,4 g
Bílkoviny 12,3 g
Sůl 0,01g
Odrůda kakaa: Trinitario
Aromatický profil: aromatická, pikantní ovoce, byliny a sladké tóny
Bezlepkové
veganské
Může obsahovat stopy sezamu, ořechů a mléka.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost A. Morin existuje od roku 1884 a je spravována Franckem Morinem ve čtvrté generaci. Jeho pradědeček začal dovážet kakaové boby ze zemí původu a sám je pražil a zpracovával. Ve své době byl A. Morin nejmodernějším výrobcem čokolády v Evropě.