BIO 37% Mléčná 85g

BIO 37% mléčná čokoláda vyrobená z kakaových bobů Forastero z Konga – národního parku Virunga, kde žijí poslední horské gorily.

119 Kč 103,48 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1004
BIO 37% Mléčná 85g

Detailní popis produktu

37% Organická single origin bean-to-bar fairtrade mléčná čokoláda vyrobená z kakaových bobů Forastero z Konga.

krémováovocnýmléko

Bio_logo_nove_EU.jpg

Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici stejného jména. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.

Společnost, kterou založili a vedli Rodney Nikkels a Enver Loke, nechce jen vyrábět dobrou čokoládu, ale také přispívat k blahobytu kakaových farmářů, se kterými pracují. Tito výrobci jdou mnohem dále než ostatní, například vybudováním továrny přímo v Peru, aby vytvořily přidanou hodnotu pro kakaové boby v zemi původu a spoustu pracovních míst.

Tato 37% BIO čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 85 g
ZEMĚ PŮVODU: Kongo
SLOŽENÍ: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sušené mléko. Nejméně 54% kakaové sušiny. Všechny složky jsou z organické kultivace. Může obsahovat stopy ořechů. 

Vyrobeno: Nizozemsko

Baleno ve 100% biologicky odbouratelném obalu z pergamenového papíru a potištěné bio inkoustem!

Tato čokoláda je čerstvý produkt. Tabulka má trvanlivost více než 12 měsíců, ale doporučujeme vám ji sníst do 3 měsíců. Jednoduše proto, že chuť je lepší. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2445 kJ/584 kcal
Tuky 41,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 27,5 g
Sacharidy 44,2 g (část jako vláknina)
z toho cukry 27,0 g

Vláknina 6,7 g
Bílkoviny 9,1 g
Sůl 0,0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici stejného jména. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.