BIO 70% prémiová tmavá BIO čokoláda Karuna s dotekem borovice od čokolatiérů z jižního Tyrolska.
Detailní popis produktu
,,Single origin a bean to bar´´ BIO tmavá 70% čokoláda s tóny borovice kamenné a pryskyřice (představte si alpský jehličnatý les) v kombinaci s ovocnými tóny kakaa z Tanzanie. Toto organické kakao s jemnou chutí roste v údolí Kilombero v oblasti Morogoro, v blízkosti národního parku Udzungwa. Společnost Kokoa Kamili fermentuje a suší své věhlasné Africké boby od asi 2000 farmářů v této oblasti.
Akademie čokoládových cen 2020: Bronzová cena
Používáme nejlepší Italský organický lokální esenciální olej z borovice kamenné.
Naše ekologické obaly jsou bez plastů a lepidla.
Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.
Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.
HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie
Aroma profil: Tato čokoláda má tóny borovice kamenné a pryskyřice (představte si alpský jehličnatý les) v kombinaci s ovocnými tóny kakaa z Tanzanie.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
SLOŽENÍ: Kakaové boby*, raw třtinový cukr*, kakaové máslo*,
esenciální olej z borovice kamenné 0,01%* *certifikovaný organický, ekologické zemědělství.
Původ kakaa: Tanzanie, východní Afrika. Toto organické kakao s jemnou chutí roste v údolí Kilombero v oblasti Morogoro, v blízkosti národního parku Udzungwa.
Obsah kakaové sušiny 70 %.
Energetická hodnota
2125 kJ/508 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23,8 g
Sacharidy 46 g (z toho 5,6 g vláknina)
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 7,4 g
Sůl 0,02g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.
Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.