80% organická čokoláda od čokolatierů z Norska a z bobů Tanzanie. Stříbro AoC 2021 a 2022.
Detailní popis produktu
Intenzivní 80% hořká čokoláda s tóny meruněk a peckového ovoce. Špičková kvalita vyrobená v Norsku.
Vítěz stříbrných medailí AoC 2021 a 2022:
Kakaové boby pocházejí z údolí Kilombero, které hraničí s národním parkem Udzungwa Mountain. Sociální podnik Kokoa Kamili tam přináší obrovskou změnu tím, že nakupuje mokré boby přímo od farmářů za prémiové ceny a pečlivě kontroluje fermentaci i sušení.
Kokoa Kamili z Tanzanie
Kokoa Kamili, kterou založili v roce 2012 přátelé Brian LoBue a Simran Bindra, je jedním z mála druhů kakaa afrického původu, které bylo všeobecně chváleno a oceněno po celém světě. Tým, který sídlí v Tanzanském údolí Kilombero, dosáhl pozoruhodně konzistentního procesu po sklizni, čímž nastavil standard v regionu nákupem mokrých bobů za prémii a jejich fermentací a sušením na centrálním místě. To jim dává výjimečně ovocné a bohaté kakao, pěstované přímo v národním parku Udzungwa Mountains. Kokoa Kamili nyní spolupracuje s téměř 3 000 farmáři v regionu, z nichž všichni dostávají za mokré kakao okamžitě prémii, což snižuje jejich pracovní zátěž a zároveň zvyšuje jejich příjem pro win win situaci.
Čokoláda Fjåk

Tato 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh tmavé čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
80% Fjak je oslazená organickým nerafinovaným třtinovým cukrem v množství pod 20%.
Chuťové tóny: meruňky, intenzivní kakao, peckové ovoce
HMOTNOST: 53g
ZEMĚ PŮVODU bobů: Tanzanie Vyrobeno: Norsko
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby, nerafinovaný třtinový cukr, organické kakaové máslo. Vše z ekologického zemědělství NO-OKO-01 (mimo EU produkce). Obsah kakaa min. 80%. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléčných výrobků.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
Tuky
Sacharidy
Bílkoviny
Sůl 0mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.