Hořká 80% čokoláda s příchutí sušeného ovoce a oříšků. Bez přidaného cukru. VEGAN
Detailní popis produktu
Tato hořká čokoláda je výraběna malosériovou výrobou. Na každém kroku v procesu se výrobci osobně podílí, od třídění kakaových bobů až po balení této čokolády.
Kakao Öko-Caribe z provincie Duarte z Dominikánské republiky, pěstuje 180 farmářů v regionu El Cibao.
Společnost Öko-Caribe fermentuje a suší kakaové boby ve vesnici Pimentel v San Franciscu de Macrois.
Kakao se vyznačuje jemmnou příchutí, speciální kategorií se zvláštními chuťovými vlastnostmi snadno rozpoznatelými, dobrou genetikou kakaa a unikátním původem.
HMOTNOST: 60 g
SLOŽENÍ: kakaové boby, datle v prášku, kakaové máslo, minimální podíl kakaa 80% z certifikovaného ekologického zemědělství.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2150 kJ/514 kcal
Tuky 43 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24 g
Sacharidy 37,5 g
z toho cukry 14,5 g
Bílkoviny 8 g
Vláknina 9 g
Sůl 0,02g
Může obsahovat stopy ořechů.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu 15-18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.
Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.