BIO 91% Almendra Blanca (Mexico) Georgia Ramon 50g

91% BIO čokoládová tabulka Georgia Ramon.

159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 2089
BIO 91% Almendra Blanca (Mexico) Georgia Ramon 50g

Detailní popis produktu

Vysokoprocentní 91% světlá single origin a bean-to-bar BIO čokoláda. Lahodná tabulka ze vzácného světlého kakaa z mexického Tabasca.

„Almendra Blanca“ v překladu znamená „bílá mandle“, protože bílá barva bobů v této vzácné tabulce dodává hotové čokoládě světlejší vzhled i přes velmi vysoký obsah kakaa. Toto speciální kakao pochází z pozemku o rozloze 30 hektarů, který Agrofloresta využívá pro školení domácích drobných lokálních zemědělců účastnících se projektu Selva Tabasqueño. V roce 2014 Hugo Francisco Chavez a jeho přátelé založili Agrofloresta Mesoamericana, aby transformovali velmi degradovaný na krásný a rozmanitý kakaový les, který je nyní použit jako ukázková farma pro ekologické pěstování BIO kakaa v agrolesnickém systému s využitím místních dřevin. Na farmě se pěstuje pouze deset místních odrůd, které jsou výsledkem desetiletí selekce původních kakaovníků. Nyní představují jedno z nejlepších druhů kakaa - Criollo Tabasqueño, známého jako Almendra Blanca, protože většina tohoto kakaa má bílé boby. Vzhledem k tomu, že i některá kakaová šarže hmoty Criollo Tabasqueño z fialových bobů vykázala vynikající chuťové vlastnosti tak farma nezachovává pouze 100% bílé semenné kakao, ale konečné šarže mají přibližně 70% bílých bobů. Dostupnost je omezena na objemy kolem 1 tuny/rok. Ze sklizně v roce 2021 šlo do Evropy jen asi 400 kg.

Tato organická 91% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

BIO Čokoláda 91% Almendra Blanca je oslazená raw třtinovým cukrem v množství jen 6,5g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v třetince jablka).

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
SLOŽENÍ: Kakaové boby, raw třtinový cukr, kakaové máslo. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství mimo EU Obsah kakaové sušiny min. 91 %. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2546 kJ/609 kcal
Tuky 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32 g
Sacharidy 20 g
z toho cukry 13 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,01g

Odrůda kakaa: Criollo
Aroma profil: karamel, ořechy a tropické ovoce

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě. 

I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.

Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.

Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.

Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.

Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.