BIO 92% GORILLA bar 85g

BIO 92% tmavá čokoláda z kakaa národního parku Virunga v Kongu s lesním cukrem arenga ze Sulawesi.

145 Kč 126,09 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 513
BIO 92% GORILLA bar 85g

Detailní popis produktu

92% GORILLA bar je výsledkem fúze dvou speciálních projektů. Díky těmto projektům je chráněno stanoviště ohrožených goril v Kongu a stanoviště orangutanů v Indonésii. Nákupem a konzumací Gorilla čokolád pomáháte chránit gorily a současně vytváříte místním obyvatelům, pěstujícím kakao lepší budoucnost.

Národní park Virunga ve východním Kongu je největší v Africe a je domovem posledních horských goril. V posledních letech, po dvou válkách a milionech lidí vysídlených z jejich domovů, se mnozí usadili na okraji parku kde hledali přístřeší, úkryt a bezpečí. To následně vedlo k mohutnému odlesňování. Nyní však existují různé projekty podporující místní obyvatele, aby pracovali v souladu s místním deštným pralesem, přičemž jedním z nich je pěstování kakaových bobů.

 Kakao bylo účelně vysazeno na okraji tohoto národního parku, aby dál nedocházelo k poškozování gorilího stanoviště lidmi. Kakao poskytuje obyvatelům dodatečný příjem, aby nepoškozovali stanoviště goril jinými invazivními aktivitami za účelem zisku a zajištění rodin (těžba dřeva, sběr surovin..).

Značení ekologické produkce | www.kez.cz

Gorilla bar je vyrobená jen z BIO kakaových bobů Forastero z Virungy - Konga s BIO lesním cukrem arenga ze Sulawesi z projektu Masarang Foundation. Tato nadace společně s místním obyvatelstvem chrání stanoviště Orangutana mimo jiné vysazováním nového lesa a sklízením lesního cukru arenga Bush. Více i k této iniciativě najdete na webu masarang.nl 

Kromě toho, že je nákupem a konzumací Gorilla bar reálně možné posledním gorilám pomáhat, je taky možné se gorilou na chvíli stát osobně (obrazně řečeno :) - protože masivní energie této tabulky s hodnotou 636 kcal/100g je jednou z nejvyšších vůbec (zejména díky vysokému obsahu kakaového tuku) - možná i proto má tato unikátní tmavá čokoláda tak bohatou chuť a krémovou konzistenci v ústech, prakticky bez hořkosti. 

S takovou přírodní energií a hojností minerálů, stopových prvků, flavonoidů, antioxidantů a dalších 200+ látek, jenž kakao obsahuje budete připraveni na jakoukoli výzvu, práci nebo tvrdý trénink a to v jakékoli části dne.

Doporučuji dohledat si celé složení a efekty vysokoprocentní tmavé čokolády pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

 

Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici stejného jména. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.

Tato 92% BIO čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Gorilla bar je oslazená lesním cukrem arenga v množství jen 6,3g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce malého jablka).

 

HMOTNOST: 85 g
ZEMĚ PŮVODU: Kongo, národní park Virunga, Afrika
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, kakaové máslo, lesní cukr arenga. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství NL-BIO-01. Obsah kakaové sušiny min. 92%. Neobsahuje žádné stopy ořechů nebo arašídů. Může obsahovat stopy laktózy.

Vyrobeno: Nizozemsko

Baleno ve 100% biologicky odbouratelném obalu z pergamenového papíru a potištěné bio inkoustem!

Tato čokoláda je čerstvý produkt. Tabulka má trvanlivost více než 12 měsíců, ale doporučujeme vám ji sníst do 3 měsíců. Jednoduše proto, že chuť je lepší. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2661 kJ/636 kcal
Tuky 53,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 34,1 g
Sacharidy 29,6 g (část jako vláknina)
z toho cukry 7,5 g

Vláknina 14,8 g
Bílkoviny 9,2 g
Sůl 0,0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici stejného jména. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.