BIO a DEMETER 70% tmavá čokoláda s mořskou solí je vyrobena z kakaa z družstva Cabruca v Brazílii, pěstovaného v absolutním souladu s přírodou.
Detailní popis produktu
BIO a DEMETER 70% tmavá čokoláda s mořskou solí je vyrobena z kakaa z družstva Cabruca v Brazílii, pěstovaného v absolutním souladu s přírodou.
- 100% bez lepku
- Vyrobeno solární energií
- Veganské
- Bio Fairtrade hořká čokoláda
- Demeter (biodynamické)
- Single origin a bean-to-bar
- Zero waste & plastic free
U našich Demeter certifikovaných organických bean-to-bar a single origin čokolád spolupracujeme s brazilskými pěstiteli kakaa v rajském regionu Bahia na východním pobřeží Brazílie. Bahia je oblast, kde jsou příroda a deštné pralesy stále v krásném původním stavu. Se stromy, které jsou často stovky let staré, a biodiverzitou, jakou stále vidíme jen málokde jinde na světě.
Na těchto brazilských tabulkách je napsáno Demeter. Cenné a vážené logo, které ještě stále není všem dostatečně známé - proto si ho stručně vysvětlíme: Produkty Demeter jsou vždy zároveň každopádně ekologické (BIO), avšak Demeter certifikuje pouze biodynamické farmy a produkty. Biodynamika jde o krok dále než organická produkce. Jde o holistický způsob hospodaření, při kterém nedochází k narušování ekosystémů a z půdy nejen odebíráme a těžíme, ale krmíme ji zpět organickým hnojem a dalšími přírodními látkami, aby půda zůstala zdravá po mnoho dalších let. Vše je maximálně etické a ekologické zároveň.
Zemědělci Demeter v regionu jsou přidruženi ke kooperaci Cabruca. Cabruca je také název místního pěstitelského systému, ve kterém není nutné vyklízet půdu, protože kakaové stromy dobře rostou ve stínu jiných původních stromů v ekosystému Atlantiku a koexistují se širokou škálou jiných rostlinných a živočišných druhů v harmonii. Tato metoda, která se v regionu praktikuje již více než 200 let, je modelem, který inspiroval další agrolesnické systémy po celém světě.
V Chocolatemakers spolupracujeme přímo s jednou z farem Cabruca, Fazenda Bom Jesus. Společnost byla založena v roce 1997 Švýcarem a jeho brazilskou manželkou, kteří v té době již v regionu žili. Farma nyní zaměstnává 15 lidí a mimo jiné pěstuje také palmy, guaranu, acai a vanilku.
Holistický přístup a zaměření na zdraví půdy a ekosystému znamená, že kakao roste v perfektních organických podmínkách a nedotčené chemií. Něco, co se později absolutně promítne do chuti a kvality čokolády.
Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici Tres Hombres. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.
Tato 70% BIO DEMETER čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazena organickým třtinovým cukrem v množství 23,7g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku).
HMOTNOST: 80 g
ZEMĚ PŮVODU: Brazílie
SLOŽENÍ: Kakaová hmota** (67 %), třtinový cukr** (30 %), kakaové máslo*, mořská sůl (0,3 %). * Ekologické pěstování (BIO). ** Demeter (97%) Může obsahovat mléko a stopy ořechů. Všechny BIO suroviny pocházejí z ekologického zemědělství NL-BIO-01. Obsah kakaové sušiny min. 70%. Neobsahuje žádný lepek!
Vyrobeno: Nizozemsko
Baleno ve 100% biologicky odbouratelném obalu z pergamenového papíru a potištěné bio inkoustem!
Tato čokoláda je čerstvý produkt. Tabulka má trvanlivost více než 12 měsíců, ale doporučujeme vám ji sníst do 3 měsíců. Jednoduše proto, že chuť je lepší.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Tuky 40,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 24 g
Sacharidy 34,3 g
z toho cukry 29,6 g
Bílkoviny 8,3 g
Sůl 0,43g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici stejného jména. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.