BIO 55% Kozí mléko Georgia Ramon 50g

BIO čokoláda s kozím mlékem.

179 Kč 155,65 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 60
BIO 55% Kozí mléko Georgia Ramon 50g

Detailní popis produktu

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Organická 55% prémiová kozí mléčná čokoláda oslazená raw třtinovým cukrem v množství 17,5g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom menším jablku). 

Značení ekologické produkce | www.kez.cz

Kozí mléko slouží jako potrava lidí od dávných dob, svým složením je blíže lidskému mateřskému mléku díky čemuž je pro člověka také lehčeji stravitelné a velmi často je bez problému snášeno i lidmi s citlivostí na kravské aj. mléčné produkty s obsahem A1 kaseinu a větších tukových globulí. Obsah tuku je v průměru asi 4,1%, obsah proteinu 3,4%. Zvláště vysoká nutriční hodnota činí kozí mléko důležitým zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (se všemi esenciálními aminokyselinami), vápníku, vitamínů a dalších minerálů. Georgia Ramon používá mléčný prášek, který je vyroben z holandského kozího BIO mléka, které je známé svou jemnou chutí bez nežádoucí kozí pachuti. Uznávaná jako jedna z nejefektivnějších na světě, nizozemská mlékárna pro kozy se neustále snaží vyrábět mléko nejvyšší kvality. Kozy zde žijí v prostředí bez stresu, jedná se o bílé kozy plemene Saanen.

Tato BIO certifikovaná unikátní kozí mléčná 55% čokoláda bez rafinovaného cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky bio kozímu mléčnému podílu (15%) obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Společnost ÖKO Caribe, kterou založili Gualberto Acebey Torrejon a Adriano de Jesus Rodriguez, úzce spolupracuje se 180 kakaovými farmáři. Objem exportu je na místní podmínky poměrně skromný. Stále funguje velmi dobře, protože ÖKO Caribe udržuje úzkou spolupráci s farmáři a také jim platí výrazně vyšší ceny.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská Republika - Öko Caribe

Aromatický profil: Mléčný a krémový.
SLOŽENÍ: kakaové máslo, raw třtinový cukr, kakaová hmota, sušené kozí mléko (15%). Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství EU / mimo EU. Obsah kakaové sušiny 55 %. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2386 kJ/570 kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 37 g
z toho cukry 35 g
Bílkoviny 9 g
Sůl 0,11g

Odrůda kakaa:  Trinitario

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Georgia-Ramon.com - přepnout na domovskou stránku

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě. 

I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.

Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.

Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.

Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.

Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.