Jak degustovat? Naše doporučení!

Základní pokyny pro degustaci výběrových čokolád:
Vždy se začíná od nejvíce-procentních tmavých čokolád a směrem dolů k více sladkým s menším podílem kakaa.
Čokoláda se nežvýká/nekouše ale cumlá - nechává pozvolna rozpouštět v ústech.
Při konzumaci prémiové čokolády je ideální nic jiného nedělat, jen se plně soustředit pouze na čokoládu.
Začínáme vnímat specifika každé čokolády již od prvního doteku - kontaktu s povrchem čokolády a následnému líbeznému ´´křupnutí´´ při rozlomení.
Vnímáme aroma, vůni čokolády přivoněním - ´´single origin´´ čokolády nás mohou na okamžik přenést do vzdálených míst svého původu... Nevěříte? Zkuste k tomu ještě zavřít oči a nechat se unést..
Konečně vložíme kousek čokolády do úst a necháváme pozvolna rozpouštět, cumláme, převalujeme v ústech a vnímáme postupně se rozvíjející tóny a symfonii, specifickou pro každou jednu tabulku.
Při degustaci více druhů čokolád se doporučuje mezi jednotlivými druhy popíjet po malých doušcích čistou vodu, aby nedocházelo k mísení dojmů a ovlivnění chutí se minimalizovalo.
Je velmi vhodné provádět degustace ve více lidech ale není nic špatného na sólo čokoládové meditaci :)
Vše dobré začíná s vnímání přítomného okamžiku, i kdyby jste nevěděli nic jiného, toto stačí.
Přejeme dobrou chuť, s láskou k čokoládě
Vaše milující Tetiana