Detailní popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je čistá prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Stephane Bonnat - špička mezi čokolatiéry. Čokoládový čaroděj. Neodhalený alchymista. Znalost a vášeň pro čokoládu zdědil po pradědech, co zažehli pod kotlem tajemné výroby čokolády už před 250 lety. Čokoládu dodnes vaří napůl moderně a napůl za pomoci starých krámů po těch pradědech. Nikdo neví, jak to ten chlap dělá. Vloudit do čokolády třeba chuť slunce, svůdnost černošky, spektrum duhy..
Bonnat má obaly s poněkud prehistorickým soft-warem co se designu týče - člověk uchopí produkt a neví, co je firma, co je jméno, co je odrůda, co je šotek tiskárny a co ťapka sudičky. V možnostech dnešní grafiky je pan mistr trošku archivní typ. Čokolády Bonnat nelze kupovat "povrchovýma očima“, jak se dnes kupuje takřka vše. Když sáhnete po Bonnat čokoládě, dokazujete hlubší znalost kvality a smysl pro zatím neviditelné kouzlo pod obalem.
100% od Bonnat neobsahuje nic jiného než kakao. Ani zrnko cukru. Silná chuť poctivé "blendové" tzn. tajemné stovky. Náznaky elegantních tónu, kokosu a ořechů jsou patrné hned od začátku. Neuvěřitelně hladká struktura.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
HMOTNOST: 100 g
Vyrobeno: Francie
SLOŽENÍ: Kakaová hmota (kakao, kakaové máslo). Obsah kakaové sušiny 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2540 kJ/607 kcal
Tuky 51,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32,79 g
Sacharidy 29,5 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 1,1 g
Bílkoviny 14,7 g
Sůl 0,02g
Odrůda kakaa: Blend (směs)
Bezlepkové
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Stephane Bonnat - špička mezi čokolatiéry. Čokoládový čaroděj. Neodhalený alchymista. Znalost a vášeň pro čokoládu zdědil po pradědech, co zažehli pod kotlem tajemné výroby čokolády už před 250 lety. Čokoládu dodnes vaří napůl moderně a napůl za pomoci starých krámů po těch pradědech. Nikdo neví, jak to ten chlap dělá. Vloudit do čokolády třeba chuť slunce, svůdnost černošky, spektrum duhy..
Bonnat má obaly s poněkud prehistorickým soft-warem co se designu týče - člověk uchopí produkt a neví, co je firma, co je jméno, co je odrůda, co je šotek tiskárny a co ťapka sudičky. V možnostech dnešní grafiky je pan mistr trošku archivní typ. Čokolády Bonnat nelze kupovat "povrchovýma očima“, jak se dnes kupuje takřka vše. Když sáhnete po Bonnat čokoládě, dokazujete hlubší znalost kvality a smysl pro zatím neviditelné kouzlo pod obalem.