45% Darkmilk VinteVinte (Venezuela)

45% luxusní darkmilk čokoláda z Portugalska od Vinte Vinte.

Varianta:
119 Kč 189 Kč od 119 Kč 103,48 Kč bez DPH 164,35 Kč bez DPH od 103,48 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 1101/25G 1101/50G Zvolte variantu
45% Darkmilk VinteVinte (Venezuela)
45% Darkmilk VinteVinte (Venezuela)
Novinka

Detailní popis produktu

 

 

Prémiová ,,Bean to bar´´ 45% hořká mléčná čokoláda typu darkmilk z bobů Chuao z Venezuely. Jde o jednu z nejlepších darkmilk čokolád světa. Opravdové dílo Mistrů z kakaa.

Střední tělo a komplexní profil s tóny červeného ovoce, kávy, koření, dubového dřeva a rumu! Unikátní darkmilk tabulka jako žádná jiná!

Chuao je malá vesnice na severním pobřeží Venezuely známá svými kakaovými plantážemi, které se rozkládají na ploše 740 hektarů. Je obklopeno horami a hustými tropickými lesy na jihu a Karibským mořem na severu. Na rozdíl od jiných oblastí pěstování kakaa ve Venezuele je Chuao oblastí s nízkou vlhkostí. To znamená, že stromy musí být zavlažovány několikrát ročně, čehož se dosahuje tím, že obyvatelé odvádějí vodu z řeky na své pozemky. Předpokládá se, že tato voda bohatá na minerály, protékající okolními horami, přispívá k jedinečné a typické chuti kakaa Chuao. Farmáři jsou součástí družstva známého jako Empresa Campesina de Chuao, které po pádu diktátora Vicente Gómeze zdědilo státní plantáže. V roce 2000 získalo kakao Chuao status Denominace původu.

GENETIKA: Převážně Criollo

 

„Vinte Vinte vám přináší svět čokolády v tabulkách nevídaných chutí. Všechny jsou vyrobeny z kvalitních surovin z celého světa. Vytvořeno s ohnivou vášní a odbornými znalostmi v Portu.” -Pedro Martins Araújo, Mistr výrobce čokolády

Tato unikátní 45% darkmilk čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato čokoláda je oslazená třtinovým cukrem v množství 24,3g na celou (50g) tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom velikém jablku).

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 25 nebo 50 g dle varianty
ZEMĚ PŮVODU: Portugalsko
SLOŽENÍ:  Kakaové boby, třtinový cukr, odtučněný mléčný prášek, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 45 %. Může obsahovat stopy oříšků a sóji.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
1452 kJ/344 kcal
Tuky 9,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g
Sacharidy 71,8g (většina jako vláknina)
z toho cukry 48,7 g
Bílkoviny 13,2 g
Sůl 0,15g

Odrůda kakaa: Criollo

Aromatický profil: tóny červeného ovoce, kávy, koření, dubového dřeva a rumu

BEZLEPKOVÉ. Může obsahovat stopy mléka, oříšků a sóji.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: