BIO 58% mléčná čokoláda - Georgia Ramon.
Detailní popis produktu
Haiti sousedí s Dominikánskou republikou na ostrově Hispaniola v Karibiku. Před více než sto lety zde začala rodina farmáře Duforta pěstovat a pražit kávu a stala se největším vývozcem tohoto produktu z Haiti. Díky tomuto století zkušeností se naučili spolupracovat s místními farmáři a dovedli spolupráci k dokonalosti. Se stejným přístupem jaký měli ke kávě se pustili i do pěstování kakaa. Díky svému velkému jménu a pověsti mohou spolupracovat s těmi nejlepšími farmáři a pěstiteli, svoji centrálu mají navíc přímo uprostřed plantážového území, takže osobně kontrolují všechny plantáže, ze kterých kakao lokálně odebírají. V současnosti spolupracují již s více než 1500 místními farmáři. A právě odtud jsou kakaové boby, které Georgia Ramon zpracovala do své BIO 58% Haiti. Kupujete každopádně produkt podporující malé farmáře na Haiti, kteří se odvděčí těmi nejkvalitnějšími boby.
Tato BIO certifikovaná mléčná 58% čokoláda bez rafinovaného cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Čokoláda 58% Haiti je oslazená raw třtinovým cukrem a mlékem v množství 14g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom malém jablku).
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Haiti
Aroma profil: Mléčně krémová s lehce ovocně-ořechovou notou.
SLOŽENÍ: Kakaová hmota z Haiti, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, raw třtinový cukr. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství mimo EU Obsah kakaové sušiny min. 58 %. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2529 kJ/604 kcal
Tuky 49 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 30 g
z toho cukry 28 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,21g
Odrůda kakaa: Trinitario & Criollo
Pražení: střední
Mletí: 24 hodin
Konšování: Bez
Bez lepku
Může obsahovat stopy ořechů
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě.
I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.
Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.
Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.
Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.