BIO 100% čokoládová tabulka z Criollo kakaa z Madagaskaru.
Detailní popis produktu
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je BIO prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Tato 100% čokoláda mj. získala ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2016 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“
Tato 100% čokoláda je připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Doporučuje se nechat ji (ostatně jako i všechny kvalitní čokolády) velmi zvolna rozpouštět na jazyku (nikdy nekousat) – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Kakao v bio kvalitě 99 %, čisté kakaové máslo. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka. Ekologické zemědělství. Obsah kakaa 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2364 kJ/571 kcal
Tuky 44 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 24 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 2 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,01 g
Odrůda kakaa: Criollo
Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“