Prémiová Islandská čokoláda s křupavou strukturou a nezaměnitelnou Islandskou chutí sladu, mléka a dřevěného uhlí.
Detailní popis produktu
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Tato Isladnská Super-Čokoláda obsahuje tři jedinečné ingredience, které jsou kombinovány s jemnou bílou čokoládou a vytvářejí dokonalou tabulku s křupavou strukturou a nezaměnitelným aroma dálavy. Chutě a tóny, které v ní naleznete Vás alespoň na chvíli přenesou na Island.
Opálený ječmen: Dobře pražený sladový ječmen, obvykle používaný při vaření piv Porter a Stout, se silnou chutí a tóny toastu a kávy.
Lávová sůl: Lávová sůl pochází od islandské společnosti Saltverk. Tento přírodní zdroj sodíku a minerálů poskytuje čokoládě dokonalou rovnováhu oproti sladkosti. Tato lávová sůl byla zpracována pomocí aktivního uhlí a je to přesně ta složka, jenž dává čokoládě její dramatický vzhled.
Pufovaný ječmen: organický islandský ječmen pochází z Móðir Jörd, posypaný na povrchu čokolády dodává ,,jídlový" charakter, díky němuž je čokoláda víc než jen delikatesa.
Když rozbalíte tuto čokoládu, první věc, která vás zasáhne, je barva – absolutně černá. Když odlomíte kus, všimnete si křupnutí, že je posetí inkluzí ingrediencí. Jak se čokoláda rozpouští v ústech, cítíte čirou sladovou notu, lahodnost Islandského mléka a jemnou slanost, která je příjemným kontrastem ke sladkosti této ve skutečnosti ,,bílé čokolády". Kousky pufovaného ječmene, které jsou posypány po povrchu, dávají čokoládě lehce žvýkací křupavost. Je fér říct, že jste doposud nic takového neochutnali. S prvním kouskem budete jen v pokušení vyzkoušet něco neobvyklého, ale budou to lahodné, dobře vyvážené chutě čokolády a unikátní aroma Islandu a svačinový charakter, které Vás brzy donutí sáhnout po dalším kusu.
Jako kuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku a Švédsku. Vášnivý za kulturou jídla, ho přirozená spřízněnost s dezerty postupně vedla k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar, nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu (single origin) ale brzy také experimentoval s unikátními příchutěmi a strukturami dosaženými v malých sériích. Spolu s jeho přítelem z dětství Þórðarsonem jako duo založili skromnou produkční kakaovou laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a brand Omnom se zrodil.
Posláním společnosti Omnom je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Každá surovina se získává individuálně s péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Udržitelnost začíná sledovatelností: Společnost Omnom nakupuje přísady přímým obchodem, aby kontrolovala sociální, environmentální a ekonomický dopad svých nákupů.
HMOTNOST: 60 g
VYROBENO: Island
SLOŽENÍ: Bílá čokoláda (kakaové máslo, třtinový cukr, islandský ječmen, pražený ječmenný slad, extrakt z ječmenného sladu, mořská sůl, barvivo (aktivní uhlí), emulgátor (slunečnicový lecitin)), islandský popcorn, poleva (glukózový sirup, stabilizátor (E414), rostlinný olej (slunečnicový), kyselina mléčná (E 270)), tmel (etylalkohol, šelak (E904), rostlinný olej (kokosový)). Obsah kakaa minimálně 32%
Navrženo a vyrobeno na Islandu v zařízení, které zpracovává lepek, ořechy a mléčné výrobky.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2490 kJ/599 kcal
Tuky 43 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21,6 g
Sacharidy 45 g
z toho cukry 39 g
Bílkoviny 6,2 g
Sůl 0 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Islandský jedinečný ekosystém je bohatý na sopečnou půdu, bažiny, popel a endemické rostliny, které lze kreativně zpracovat na přísady - tyto islandské prvky jsou součástí DNA Omnomu. Island je místem, kde je možné všechno; Omnom tento postoj přijímá a zaujímá. Omnom design je jedinečně barokní a minimalistický, inspirovaný fantastickými tvory, surrealismem, pop-artem a současným severským architektonickým designem. Jeho bestiář vizuálně definuje Omnom i obsah pod jeho obalem. Na rozdíl od většiny tradičních čokoládových tabulek, Omnom čokoláda není rozdělena na čtverečky, ale spíše na geometrické střepy. Ručně vyráběnou na Islandu a v malých dávkách, nabízí Omnom prémiovou čokoládu jednoho původu a nejvyšší kvality.
Společnost Omnom, kterou vytvořili dva přátelé v islandském Reykjavíku v roce 2013, vede vášnivý kuchař Kjartan Gíslason a podnikatel Óskar Þórðarson. Společnost Omnom vyrábí malosériovou čokoládu typu „od bobu po tabulku“ s použitím nejlepších kakaových bobů pocházejících z celého světa. U této tabulky z Peru.
Jako kuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku a Švédsku. Vášnivý za kulturou jídla, ho přirozená spřízněnost s dezerty postupně vedla k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar, nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu (single origin) ale brzy také experimentoval s unikátními příchutěmi a strukturami dosaženými v malých sériích. Spolu s jeho přítelem z dětství Þórðarsonem jako duo založili skromnou produkční kakaovou laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a brand Omnom se zrodil.
Posláním společnosti Omnom je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Každá surovina se získává individuálně s péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Udržitelnost začíná sledovatelností: Společnost Omnom nakupuje přísady přímým obchodem, aby kontrolovala sociální, environmentální a ekonomický dopad svých nákupů.