Organická 95% strukturou drsná (kameny mletá) Mexická čokoláda.
Detailní popis produktu
,,V naší továrně na čokoládu v Somerville, MA, děláme dokonale nerafinovanou, kameny mletou čokoládu od bobů po tabulku. Naše jedinečné techniky výroby čokolády jsou o minimálním zpracování, aby odvážné příchutě našeho organického kakaa s certifikací direct trade křičely opravdu hlasitě a hrdě a zároveň si zachovali unikátní strukturu a výžovovou hodnotu."
Používáme tradiční mexické kamenné mlýny, zvané molinos, ke zpracování našeho organického kakaa. Řemeslné kameny, které se otáčejí uvnitř těchto mlýnů, zachovávají jasné, ovocné chutě bobů a vytvářejí čokoládu, která je velmi odvážná, rustikální a uspokojivě drsná - na rozdíl od jakékoli jiné čokolády, kterou jste kdy ochutnali.
Zažijte čokoládu s opravdovou kuráží! Dokonale nerafinovaná, super intenzivní 95% tmavá kameny mletá čokoláda. Tato sotva oslazená tabulka má jen 2 gramy organického cukru na porci. Nechává jasné ovocné chutě našeho kakaa křičet hlasitě a hrdě! Myslíme si, že náš jedinečný proces mletí kamene vytváří tu nejlepší ultratmavou čokoládu, jakou můžete najít. Paleo-friendly, veganské a organické, BEZ mléčných výrobků, BEZ sóji, BEZ lepku.
Tento produkt je certifikován USDA Organic, Direct Trade Certified, Non-GMO, Certified Gluten Free a Košer Pareve. Je také bez mléčných výrobků, bez sóji a veganský.
Tato 95% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství pouze 2g na porci.
Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.
,,100% čokolády (mezi které tato 95% "skoro stovka" téměř patří) jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám hl. jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/energetické nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát bez sebemenšího nabourání usnutí. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a jiných minerálů kakaa podporuje výkon i regeneraci.´´
,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU a vyyrobeno v: USA Původ bobů: Dominikánská republika
SLOŽENÍ: organické kakaové boby*, organický třtinový cukr*. Obsah kakaové sušiny min. 95 %. *USDA Organic - ekologické zemědělství. Může obsahovat stopy jiných ořechů a sezamových semen.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 35G (1 porce produktu - půl tabulky):
Energetická hodnota 200 kcal
Tuky 17 g, z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Sacharidy 10 g - z toho cukry 2 g, z toho vláknina 8g
Bílkoviny 4 g
Sůl 0 mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V naší továrně na čokoládu v Somerville, MA, děláme dokonale nerafinovanou, kameny mletou čokoládu od bobů po tabulku. Naše jedinečné techniky výroby čokolády jsou o minimálním zpracování, aby odvážné příchutě našeho organického kakaa s certifikací direct trade křičely opravdu hlasitě a hrdě a zároveň si zachovali unikátní strukturu i výžovovou hodnotu.
Používáme tradiční mexické kamenné mlýny, zvané molinos, ke zpracování našeho kakaa. Ručně zpracované kameny, které se otáčejí uvnitř těchto mlýnů, zachovávají jasné, ovocné chutě bobů a vytvářejí čokoládu, která je velmi odvážná, rustikální a uspokojivě drsná - na rozdíl od jakékoli jiné čokolády, kterou jste kdy ochutnali.