Obří hořká Prendimé s mandlemi - Amedei 500g

Obří prémiová čokoláda Prendimé s nejlepšími čerstvými mandlemi odrůdy Avola. Dokonalý dar. .

799 Kč 694,78 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 308
Obří hořká Prendimé s mandlemi - Amedei 500g
prendime 500g cioccolato fondente con mandorle
Novinka Tip Extra

Detailní popis produktu

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Velká hořká čokoláda s mandlemi s 66% kakaa a 30% speciálních čerstvých mandlí odrůdy Avola.

Čokoládová delikatesa? Ano i takto můžeme nazvat AMEDEI obří půlkilovou verzi s témeř 70% tmavé čokolády... Rozpoští se na jazyku, díky své krémovitosti, obohatí Vaše smysly a doslova Vám učaruje... 

Tato čokoládová delikatesa díky podílu 66% procent kakaa, se řadí mezi vysokoprocentní kakaové tabulky a jako taková je velmi bohatá na energii stabilních tuků, bílkoviny, minerály, specifickou vlákninu, antioxidanty a teobromin (z Theobroma, rodového jména kakaovníku (které vzniklo složením řeckých slov theo (bůh) a brosi (pokrm), ve smyslu „pokrm bohů“) . Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky. Můžeme zde očekávat zajímavé rozdíly. 

Nezapomínejte, že prémiové tabulky čokolády se nechávají rozpustit po malých kouscích v ústech. Rozvíjející se tóny, které jsou specifické a jiné pro každou tabulku, jsou velmi pestré dle původu bobů, ze kterých se kakaové tabulky vyrábějí. Velmi také záleží na typu zpracování bobů.

Pro mnohé z Vás bude hlavním důvodem konzumace vysokoprocentní čokolády právě její originální chuť, avšak toto je jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa na člověka. 

Doporučujeme dohledat si složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných zdrojů, protože zde nemohou být uváděna mnohá fakta kvůli legislativě EU.

HMOTNOST: 500 g
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela

SLOŽENÍ: kakaová hmota, třtinový cukr, mandle Avola min. 30 %, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 66%.

 Může obsahovat stopy mandlí, pistácií, vlašských ořechů, mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota: 2344 kJ/565 kcal
Tuky: 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy: 34 g
z toho cukry 28 g
Bílkoviny: 10,3 g
Sůl: 0,01 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.