DÁRKOVÝ MEGABOX BARINAS - Amedei 2035g

Největší mega-dárková kazeta ručních výtvorů toskánské bean-to-bar čokolády Amedei. Obsahuje to úplně všechno nejlepší z jejich dílny.

standardní cena: 5 499 Kč –9 % 4 999 Kč 4 346,96 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1446
DÁRKOVÝ MEGABOX BARINAS - Amedei 2035g
megabox amedei barinas
Akce Tip Extra
5 499 Kč –9 %

Detailní popis produktu

Je to tady! Nejexkluzivnější a nejhodnotnější dárek od Amedei v historii. Jedná se o dokonalý vánoční dárek pro všechny milovníky ultra-kvalitní bean-to-bar čokolády, zdravěji!

Na jednom místě najdete ty nejlepší vysokoprocentní kakaové výtvory z dílny čokoládových mistrů Amedei. Dokonalé třeba pro velikou degustaci ve více lidech či s celou rodinou a seznámení kohokoli s tajuplným světem Amedei v jedné jediné krabici..

 

CO NAJDETE V NEJLEPŠÍ DÁRKOVÉ KAZETĚ S ČOKOLÁDOU NA SVĚTĚ?

1 černý oříškový krém - oříškový roztíratelný krém s vysokým obsahem 50% prémiových piemontských IGP lískových oříšků detail produktu
1 oříškový krém - roztíratelný krém gianduja s přídavkem mléka a vysokým obsahem 47% prémiových piemontských IGP lískových oříšků detail produktu
1 půl kilová prendimé hořká čokoláda s nejkvalitnějšími čerstvými lískovými ořechy
24 pralinek plněných bílou čokoládou
12 pralinek plněných hořkou čokoládou
6 pralinek plněných mléčnou čokoládou
dárková krabička 16 speciálních zlatých pralinek
1 tabulka porcelánové hořké čokolády extra 70% detail produktu
1 tabulka "9" extra tmavé čokolády 75%
1 tabulka Blanco de criollo extra tmavé čokolády 70%detail produktu
1 javorová tabulka ACERO 95 extra hořké čokoláda 95 % detail produktu
1 tabulka Chuao extra hořká čokoláda 70%detail produktu
1 tabulka Madagaskar 72 extra hořká čokoláda detail produktu
1 tabulka Ekvádor 77 extra hořká čokoláda 77 % detail produktu
1 tabulka Venezuela 92 extra hořká čokoláda 92 % detail produktu
1 toskánská žlutá ovocná tabulka extra hořká čokoláda 63%
1 tabulka Toskánské mandle extra hořká čokoláda 63% s mandlemi
1 extra hořká čokoláda z toskánského červeného ovoce

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

HMOTNOST: 2035g Datum spotřeby: 8 měsíců
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Ekvádor, Grenada, Madagascar
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr a dle etikety/varianty produktu. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů, pistácií a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: DLE VARIANT/ETIKETA

Energetická hodnota

Tuky 
z toho nasycené mastné kyseliny 
Sacharidy  (část jako vláknina)
z toho cukry 
Bílkoviny  g
Sůl  g

Bez glutenu, bez lecitinu a aditiv.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14°C a 18°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.