BIO směs s chilli na přípravu prémiového pikantního kakaa/čokolády.
Detailní popis produktu
Prémiová horká čokoláda/kakao s chilli v Bio kvalitě z ŘECKA.
Pikantní BIO 75% VOLCANO BLAST ceremonialní kakao je vyrobeno z výběrových kakaových bobů z Peru a je slazeno organickým kokosovým květovým cukrem a dochuceno CHILLI.
Čokoláda byla odedávna servírovaná jako nápoj mezi knězi a kouzelníky při obřadech a právě chilli bylo vedle dalšího koření často používanou přísadou. Kakao a chilli je prastará kombinace, která byla užívána a testována už od dob starověkých Mayů. Účinky chilli na organismus jsou pozoruhodné, zde však nemohou být kvůli EU legislativě uvedeny, doporučuji dohledat si je na jiných informačních zdrojích.
Přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a vápník.
Málokdo si uvědomuje, jak bohatým zdrojem živin a zejm. minerálů pravé kakao je (viz níže). Je však potřeba myslet i na obsah antinutrientů a to zejm. oxalátů v pravém kakau, proto nedoporučji více než 1 dávku za den. Pravé kakao je opravdovou superpotravnou.
Příprava: Horká čokoláda: cca 50g kakaa, 250-300ml mléka nebo kokosového mléka. Do horkého mléka přidejte kakao a pořádně promíchejte, ideálně v mixéru.
Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 396Kcal, tuky 26g (z toho nasycené mastné kyseliny 19g), sacharidy 54g (z toho cukry 19g), bílkoviny 11g, sůl 0,45g.
Složení : Kakao prášek BIO (Peru), kokosový květový cukr BIO, chilli BIO. Obsah kakaa minimálně 75%. Bez alergenů - neobsahuje ani stopy lepku, sóji či mléka.
Obsah: 1000g
Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
KAKAU WORSHIP - Řecká prémiová BIO značka, jejíž tvůrci si nejprve vžili čokoládovou kulturu přímo při životě v Jižní Americe zdejší prací s domácí čokoládou. V dnešní době se již vyvinuli do kakaové "laboratoře" se sídlem v Řecku, kde se zaměřují na ruční výrobu organické čokolády "od bobů po tabulku" a to pouze z fair trade kakaa z celého světa.